Ineens niet meer de jongste thuis: ‘Hij wilde geen indringer in huis’

26.12.2022 06:01
puberteit niet meer jongste kind Beeld: Getty Images

Het is wat, heb je het mooi voor elkaar als jonge edele in eigen huis, komt er ineens zo’n nakomertje opdagen.

Angela (42), moeder van Bas (15) en Boaz (2).

“Tierend stond Bas voor me, toen ik zwanger bleek van een onenightstand en ik hem vertelde dat hij een broertje kreeg. HIJ WILDE GEEN INDRINGER IN HUIS. Hij vond het alleen met zijn tweetjes wel zo fijn. Afijn, nu Boaz er is zijn ze de beste vrienden en is hij liever dan lief.

Lekker joetoepen

‘Slaap jij ’s zondags maar lekker uit hoor mam,’ zei hij laatst, ‘dan checken Boaz en ik samen chill filmpjes op YouTube’. Prima, dacht ik. Superschattig, zo’n lange slungel met een peuter in zijn armen. Totdat ik zag wat ze precies keken. Helaas geen Nijntje. Eerder doodenge horrorfilms/Fortnite/Mocrorap met veel Engelse scheldwoorden.

Ik heb er inmiddels nachtmerries van. Boaz gelukkig niet. Hij vindt ‘joetoepen’ geweldig en heeft volgens Bas geen enkel idee wat hij precies ziet. Ik hoop maar dat dat echt zo is.”

Laat dat duidelijk zijn

Esther (42), moeder van Leonie (17) en Loïs (2).

“Leonie vond het echt geweldig dat het ons na zoveel jaar ploeteren toch nog gelukt was op de valreep zwanger te worden. Maar ze waarschuwde wel: ‘Als je maar niet denkt dat ik achter de kinderwagen ga lopen op straat. Anders denkt iedereen dat ik een domme tienermoeder ben.’”

Lees ook – ‘Dít is waarom elf zo’n heftige en verwarrende leeftijd is’ >

Grote mond, klein hartje

Linda (40), moeder van Chimaero (16), Valkyrja (14), Nyachdi (12), Qirinye (11) en Deagão (6 maanden).

“Toen ik mijn vier puberkinderen ongeveer een jaar geleden vertelde dat ze er een broertje of zusje bijkregen, sprongen er drie en gat in de lucht en reageerden blij en enthousiast. Chimaero, de oudste van toen 15, niet.

Hij keek bedenkelijk en zei: ‘Nou, dat vind ik eigenlijk niet zo heel erg nodig.’ Hij viel ons niet aan, maar maakte wel duidelijk dat hij er niet op zat te wachten. Waarschijnlijk omdat zijn zusjes en broertje toevallig die dag stierlijk vervelend waren. Dan word je niet blij van het nieuws dat er nog eentje bij komt.

“Drie keer raden wie er speciaal terug rent om de kleine een extra boks te geven?”

Ik moest er zelf vooral om lachen. Ik ken mijn kind al wat langer dan vandaag. Drie keer raden wie er, als hij de deur al is uitgelopen om naar school te gaan, speciaal terug naar binnen rent om de kleine een extra boks te geven?”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.