‘Elke keer schrik ik me dood als ik zie dat school belt’

12.06.2022 09:44
rugtassen volwassenen Beeld: Shutterstock

Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Marieke (48), moeder van Floortje (10) en James (9) weet er het fijne van.

“Iets voor half negen ging de telefoon: school. James was die ochtend al vroeg weggefietst. Naast school liggen heuvels en een tegelmuurtje; James dacht dat hij daar wel overheen kon rijden. Alleen vloog hij net even te hard van de heuvel en viel naar beneden met de fiets op hem.

Toen ik hem ophaalde zag ik meteen dat het foute boel was. En inderdaad: in het ziekenhuis werd een dubbele onderarmbreuk geconstateerd. Hij kreeg een pin in zijn arm, die na vier weken werd verwijderd.

Arme arm

De dag nadat het gips eraf ging kon James weer naar school. Krijg ik om 11 uur telefoon: zijn arm was wéér gebroken! Dit keer was er een jongen op James gesprongen. Zijn arm moest worden gezet en nog eens tien weken in het gips. Uiteraard schrik ik me nu dood als ik zie dat school belt.”

Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.