zonnebrillen kind
Beeld: Shutterstock

Bijna zomer, dus kom maar op met die heerlijke zonnestralen. Wél even opletten dat je niet alleen je eigen ogen, maar ook die van je kind goed beschermt. Dat doe je met één van deze leuke zonnebrillen.

Als de ogen van je kind langdurig worden blootgesteld aan Uv-straling, merkt je kind daar op korte termijn niets van. Maar op latere leeftijd kan het zijn dat hij een oogziekte ontwikkelt, zoals staar.

Article continues after the ad

De zon is op zijn felst tussen 12 en 15 uur ’s middags, ook als het bewolkt is. Daarnaast weerkaatst de Uv-straling ook nog eens op zand en in water.
Het is dus enorm belangrijk om de ogen van je kind ’s zomers goed te beschermen. Een petje (met brede rand) is niet voldoende – zorg er ook voor dat je kind een zonnebril draagt.

Wij zetten een aantal leuke modellen voor je op een rij:

 

Pilotenbril

Zo’n type bril doet het natuurlijk altijd goed, zeker als je kind zelf de kleur van de glazen kan kiezen. Wordt het groen, blauw, zwart of shiny goud?

Je koopt de kinder-pilotenbril hier.

 

leukste-zonnebrillen-kind

 

Simpel maar fijn

Zoek je een bril zonder poespas, dan voldoet een effen kleur zoals rood of blauw prima. En voor de prijs hoef je het niet te laten.

Bestel ‘m hier.

 

leukste-zonnebrillen-kind

 

Ga voor stijl

Kijk je niet op een tientje meer of minder, dan steelt je kind op het strand de show met een bril van Ray-Ban. Extra fijn: hij is erg licht, dus je kind heeft amper door dat-ie ‘m draagt.

Hier koop je deze Ray-Ban.

leukste-zonnebrillen-kind

Lees ook:
Híer moet je op letten als je een zonnebril koopt >

 

Met koordje

Bij een baby is de kans groot dat een zonnebril niet op z’n neus blijft zitten. Kies daarom voor een bril met een koord eraan, in plaats van pootjes. Zo blijven de ogen van je mini-me toch goed beschermd.

Hier koop je een zonnebril met een koord.

 

leukste-zonnebrillen-kind

 

Extra grote glazen

Bij een bril met extra grote glazen voorkom je dat ongefilterd zonlicht in de ogen van je kind kan komen, zoals bij de zonnebrillen van het Franse merk Ki Et La. Ook kun je de pootjes daarbij in verschillende richtingen buigen én kunnen de glazen vervangen worden door glazen op sterkte.

Je bestelt de zonnebril hier.

leukste-zonnebrillen-kind

Hartjes

Vertikt jouw kind het om een zonnebril te dragen? Een bril met roze, hartvormige glazen valt vast in de smaak. Je kind blij, jij blij.

Deze schattige meisjesbril bestel je hier.

leukste-zonnebrillen-kind

Paw Patrol

Deze stoere bril van Paw Patrol is ook altijd een groot succes - en je krijgt 'm inclusief een handig bewaarzakje.

Je koopt 'm hier.

 

Nog meer tips voor deze zomer?
Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >