Els en Do

Het vriendje van onze zoon (5) klikt vaak. Dat merken we als hij bij ons speelt. Het lijkt erop dat hij het heerlijk vindt een wit voetje te halen en een ander in diskrediet te brengen.

ELS EN DO: "Tijd voor een goed gesprek. Om de tafel met de mannen, koekjes en warme chocomel erbij. En dan bespreken wanneer iets klikken is en wanneer niet.
 

Wanneer te klikken

Hierbij wat handvatten. Voor klikken gelden in grote lijnen dezelfde regels als voor geheimen. Als je van een geheim een blij gevoel krijgt (cadeautje voor papa’s verjaardag, vanavond is mama niet thuis en trakteert papa stiekem op gevulde koeken met heel veel gluten), mag je het bewaren. Als je van een geheim een verdrietig gevoel krijgt (je hebt iets gestolen, de buurman pakt je op een rare manier vast), moet je het onmiddellijk vertellen.

Er wordt niet geklikt als het andere kind iets doet waar je een beetje om moet lachen (snoepje pikken), maar als er gevaar dreigt of je er bang of ongelukkig van wordt (je vriendje stookt een fikkie op zolder) moet je je ouders meteen inlichten.

Grote kans dat u het gesprek zelf ook interessant vindt. Het is een ingewikkeld onderwerp, waarover volwassenen ook van mening kunnen verschillen."


 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 02-2018.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >