Na een forse bevalling eindelijk naar dromenland, gezellig co-sleepen met je kleine. Tot je erachter komt dat die gloednieuwe rakker een flink kabaal kan maken.
Lees verder onder de advertentie
Marijne (31), moeder van Isa (2):
“Voor Isa was geboren, was ik van plan haar zo lang mogelijk bij ons op de kamer te laten slapen. Goed voor onze band, dacht ik. En zo kon ik haar ook mooi in de gaten houden. Maar toen wist ik nog niet hoe veel en hoe hard een pasgeboren baby kreunt, steunt en zucht. Ik deed geen oog dicht met al die geluiden naast me. Na een paar weken sliep madam al op haar eigen kamer. Doei! Ik zie je morgen weer!”
“De allereerste nacht met Chris ben ik in het ziekenhuis met hem aan de borst in slaap gevallen, pas na een paar uur schrok ik wakker. Ik wist nog niets over veilig slapen met je baby en was vooral bang voor verstikking.
Lees verder onder de advertentie
Die hele kraamweek, tijdens de snikhete nachten en het uitzweten van de hormonen zocht ik half in slaap tussen de dekens naar mijn baby. Ik trok het bed overhoop en haalde mijn man uit zijn diepe slaap. Hij snapte er niets van. Tot hij bij zinnen kwam en mij liet zien dat de kleine gewoon in de wieg lag en ik rustig verder kon slapen.”
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.