eerst-zelf-eten

Lauwe pasta, pizza of aardappels: blogger en moeder Sa'iyda Shabazz heeft er een hekel aan. En ja, wie niet? Daarom adviseert ze alle ouders om eerst zelf je bord leeg te eten voordat je je kind een maaltijd voorschotelt.

Op Scary Mommy vertelt ze waarom.

 

'Een droom'

'Zorg goed voor jezelf', schrijft Sa'iyda. 'Als je eerst voor jezelf een bord opschept, hoef je niet te eten wat je kind neemt (kipnuggets in de vorm van een dino? Nee, dank je). En daarbij: wat is er nu lekkerder dan echt voor je maaltijd gaan zitten en ervan te genieten? In het begin geven je kinderen je misschien die kans niet, maar wie weet kun je na een tijdje wél je hele bord leegeten. Het lijkt een droom die pas uitkomt als je kinderen de deur uitzijn, maar met de nodige afleiding kan het echt.'

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

'Genieten van een warm bord'

Sa'iyda vindt dat je als moeder geen lauwe maaltijd hoeft te eten en vindt haar aanpak allesbehalve egoïstisch. 'Tussen het wassen, strijken, schoonmaken en koken door heb je maar een paar minuten per dag voor jezelf. Je verdient het om even dat moment te nemen en te genieten van een warm bord. En dat betekent niet dat je niet van je kinderen houdt, dat betekent dat je ook maar een mens bent.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

aan wintertijd wennen kind
Beeld: Pixabay

De overgang van zomer- naar wintertijd (de klok gaat een uur terug) kan er voor kinderen flink inhakken. Daarom een paar handige tips.

Opdat je kind niet al om 5 uur 's ochtends naast je bed staat.

 

Langzaam wennen

Probeer een paar dagen voordat de wintertijd ingaat de bedtijd van je kind elke dag met 5 à 10 minuten te verlengen. Je past op deze manier het slaapschema stukje bij beetje aan en zo wennen kinderen makkelijker aan het nieuwe ritme - en slapen ze misschien toch dat uurtje langer door. De maaltijden steeds een paar minuten uitstellen kan trouwens ook helpen.

 

Lekker donker

 

Kinderen worden vaak wakker omdat het licht wordt in de kamer, maar met goede gordijnen kun je het langer donker houden.

 

Lees ook
Zomertijd: hoe bereid je je kind erop voor? >

 

Hou het rustig

Ga tegen de avond niet nog allerlei (drukke) fratsen uithalen om je kind nog vermoeider te maken: hou het rustig, praat met een zachte stem en dim die lampen in de woon- en slaapkamer. Die hysterische kiekeboe-spelletjes kunnen morgen weer.

 

Iets langer in bed blijven

Is je kind oud genoeg, spreek dan samen af dat hij nog een tijdje rustig in bed blijft liggen als-ie vroeg wakker wordt. Laat 'm een boekje lezen, muziek luisteren of een simpel spelletje doen. Zo dendert je kind niet meteen de slaapkamer uit, maar hoeft hij ook niet meer verplicht z'n ogen dicht te doen - en jij pakt mooi nog wat extra slaap mee.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboeken vreemd

Al heeft je kind vast geen idee, de dubbelzinnigheid van deze kinderboeken is zo opvallend dat jij ze liever in de kast laat staan.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen...

 

Misschien was 'Kitty' beter geweest

 

Rillingen krijg je ervan

 

En wáárom zou je je kind dit precies willen leren?

 

Lees ook
6x fijne boeken van bestsellerauteur Mariëtte Middelbeek >

 

Een beetje flauw, wel grappig

 

Brrrr

 

Daar is-ie weer: Dick

 

Niet zo onschuldig als het lijkt

 

Ietwat ongelukkig gekozen...

 

Stalker George

 

En dan die tekening erbij...

 

Ook hier hadden de tekenaars vast iets anders bedoeld

Bron: Bored Panda
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >