Wintersport voor single ouders: ‘Voor ik het wist stonden we te zoenen tussen de kerstguirlandes’

07.12.2023 11:55
kerst liefde

Sommige liefdesverhalen zouden het goed doen als scenario voor een kerstfilm. ‘De rest van de vakantie heb ik als een kip zonder kop rondgefladderd.’

Kendra (40) stond opeens te zoenen tussen de kerstguirlandes.

“Niks voor mij, dacht ik, toen collega’s opperden dat ik een wintersportvakantie voor single ouders moest boeken. Ik was net een jaar gescheiden en wilde graag skiën met mijn zoontjes, maar had geen zin in een reis zonder andere volwassene erbij.

Die avond ging ik toch goochelen op skivakanties voor single ouders. Binnen twee uur had ik geboekt. Het leek ideaal: we zouden weg zijn met kerst en oud en nieuw en zo kon ik mooi al het familiegedoe ontvluchten.

Lees ook – De kerst die we nooit vergeten: ‘Die avond zoenden we, met z’n drieën’ >

Overbuurman

In de hotelkamer tegenover de onze, verbleef een vader met twee dochters. Een beetje een haantje, vond ik, niet mijn type. Tijdens het ontbijt maakten we af en toe een praatje, en onze kinderen zaten bij elkaar in het skiklasje.

“De derde dag van de vakantie skiede ik per ongeluk tegen hem aan”

Toen ik de derde dag van de vakantie met een paar moeders een lange tocht maakte, skiede ik per ongeluk tegen mijn hoteloverbuurman aan. Gelukkig kon hij erom lachen, en de rest van de dag skiede hij met ons mee. Daarna belandden we in de après­ski en voor ik het wist stonden Sepp en ik te zoenen tussen de kerstguirlandes.

De rest van de vakantie heb ik als een kip zonder kop rondgefladderd. Sepp en ik hebben elkaar niet meer losgelaten. Dit jaar gaan we met al onze kinderen skiën.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.