Dit zijn de veiligste subtropische zwembaden in Nederland

09.07.2019 12:32
subtropische zwembaden test Beeld: Shutterstock

Niets leuker dan lekker spetteren in een tropisch zwembad, maar is het er behalve gezellig ook veilig? Wij zetten met hulp van de ANWB een deel van de veiligste subtropische zwembaden voor je op een rij.

De ANWB onderzocht verschillende subtropische zwembaden op de funfactor, de veiligheid en het toezicht. Elke glijbaan en wildwaterrivier werd meerdere malen getest en een expert onderzocht het toezicht door badmeesters, de locatie van een EHBO-post en het cameratoezicht. En hoe zit het eigenlijk met de scheiding tussen het peuterbad en de andere baden?

Goed nieuws: van alle onderzochte zwembaden was er geen enkele die een onvoldoende scoorde. Alle baden treffen genoeg veiligheidsmaatregelen en er is voldoende toezicht. Ook de hygiëne was bij alle baden in orde.

Het onderzoek toont verder aan dat er een groot verschil is tussen de baden van vakantieparken en de reguliere zwembaden. In de vakantieparken zijn de baden groter, mooier aangekleed en ze liggen vaak in een aantrekkelijke omgeving. Geen wonder dus, dat je daar een instant vakantiegevoel krijgt. Bijkomend voordeel: er zijn veel gratis opties zoals speeltuinen, waardoor je er een echt dagje uit van kunt maken met je kind.

Dit is een deel van de veilige zwembaden volgens de test:

 

Aqua Mundo De Eemhof – Zeewolde

In dit enorme zwemparadijs bevind je je voor even in Azië. Je zwemt er tussen de echte tropische planten en Aziatische ornamenten. Ook de attracties mogen er zijn: de razendsnelle Turbo Twister bandenglijbaan met trechters, een groot golfslagbad, lange stroomversnelling, wildwaterrivier én familieglijbaan. Vooral leuk voor oudere kinderen en tieners, maar ook aan de kleintjes is gedacht met een leuke waterspeeltuin.

 

Port Zélande – Ouddorp

Dit subtropisch zwembad heeft drie grote attracties, waaronder een bandenglijbaan waarbij je een stukje omhoog glijdt. Ook vind je hier van alle onderzochte baden de grootste waterspeeltuin voor kleine kinderen. Wil je nog meer zwemmen, dan ben je met een paar minuutjes lopen op het Noordzeestrand.

 

Lees ook:
23x de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen >

 

Huttenheugte – Dalen

Hoeken, bochten, paadjes: dit bad is onoverzichtelijk, maar daardoor wel extra leuk. Je ontdekt steeds weer nieuwe attracties. Het bad heeft binnen- en buitenbaden (verwarmd) met als hoogtepunt de wildwaterrivier die grotendeels buitenom gaat. Er zijn geen échte grote attracties, maar je kunt een bezoek aan het zwembad wel combineren met pretpark Plopsa Indoor: een compleet dagje uit.
 

 

Het Vennenbos – Hapert

Dit bad heeft als één van de weinige onderzochte baden een golfslagbad met diep gedeelte: lekker dobberen op de pieken van de golven, dus. Het zwembad ligt in een mooie bosrijke omgeving met allerlei activiteiten in de buurt, zoals een gratis binnen- en buitenspeeltuin. Dit jaar wordt het bad gerenoveerd en krijgt het onder meer een nieuwe attractie.
 

 

Merwestein – Nieuwegein

De meest innovatieve uit de test. Je kunt hier op allerlei plekken foto’s laten maken, games spelen in de glijbaan en genieten van lichteffecten. Voor de kleintjes is er een groot waterspeelparcours. Nog niet uitgespetterd? Dan kun je altijd nog gaan discozwemmen of naar de bubbelbios.
 

Benieuwd welke subtropische zwembaden nog meer getest (én veilig) zijn? Check ze hier.

 

Wil je op de hoogte blijven van meer leuke uitjes in de zomer? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >