6x spannende boeken voor je vakantie

18.06.2018 13:31
spannende boeken vakantie Beeld: Unsplash

Door dat heerlijke zonnetje en de zwembadkunsten van je kind – die je natuurlijk allemaal moet zien – komt er van lezen tijdens je vakantie soms weinig terecht. Toch zetten we met hulp van TUI een paar thrillers voor je op een rij die je niet mag missen. Voor als je even een uurtje hebt.

1. Stromboli – Saskia Noort

Sara Zomer bevindt zich in een relatie vol wrok en geweld. Ze besluit haar man Karel van Bohemen te verlaten, maar niemand wil daarna nog iets met haar te maken hebben. In de hoop haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een goeroe geeft ze zich over aan rollenspellen en oefeningen met mede-cursisten. Dat brengt van alles over haar verleden aan het licht, terwijl ze op het eiland kwam voor een nieuwe start.

 

2. Dochter van het moeras – Karen Dionne

Helena groeit op het in moeras, omdat haar moeder als tiener werd ontvoerd en twee jaar later in gevangenschap van haar beviel. Ze weet niet dat er een andere wereld bestaat en houdt van het leven daar. Ze houdt ook van haar vader, ook al is hij een brute man die haar straft om niets. Na jaren van liefde, haat en straffen komt Helena achter de ware aard van haar vader. Ze ontsnapt uit een wereld die haar zo vertrouwd is. Een boeiend verhaal dat zich afspeelt in het verleden én heden; Helena heeft inmiddels zelf kinderen en kijkt terug op haar eigen jeugd.

 

3. Erfenis – Henk Apothejer en Kirsten van Dissel

Ben je gek op de serie Penoza? Lees dan deze thriller over familie, uitbuiting en egoïsme. Privédetective Chris Meyers is een kameleon. Computers hebben geen geheimen voor haar. Ze lost liever problemen voor anderen op dan dat ze haar eigen leven aanpakt. Ze moet een verdwenen zoon van een internetmiljonair opsporen en daarvoor waagt ze zich op verraderlijk terrein. Ze komt in aanvaring met misdaadfamilie De Soete en dan blijkt plotseling haar eigen verleden een onverwachte rol te spelen.

 

4. De sekte – Mariette Lindstein

Sofia Bouwman is net afgestudeerd aan de universiteit en raakt gefascineerd door ViaTerra, de leer van een New Age-beweging op een klein Zweeds eiland. Ze neemt een baan aan bij de leider van de groep en brengt de zomer door op het eiland. Maar als die ten einde loopt en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, blijkt ViaTerra niet zo’n nobele beweging als Sofia dacht. Kan ze de weg nog terugvinden naar haar oude leven?
 

 

5. Herberekening – Frederik Baas

Aan het einde van de vakantie zet je de navigatie in de auto weer op ‘Thuis’. Maar als je deze thriller hebt gelezen, denk je daar wel twee keer over na. In Herberekening komt Leon bij toeval een meisje op straat tegen dat hij van school kent. Ze rijdt in een huurauto en moet ergens papieren ophalen. Ze vraagt hem om even op de huurauto te passen, maar komt vervolgens niet meer terug. Leon hoort de stem van de navigatie: ‘Volg de weergegeven route.’ Hij stapt in en gaat op pad, zonder te weten waar hij naar toe gaat, maar belandt al snel in een duistere zaak.

 

6. De vrouw in het raam – A.J. Finn

De hele dag bankhangen, drinken, oude films bekijken en je buren bespioneren: zo ziet het dagelijks leven eruit voor Anna Fox. Ze woont alleen in New York. Sinds kort heeft ze nieuwe overburen, een stel met een tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit het raam iets dat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is de waarheid en dreigt er gevaar?

 

Leuk: t/m 24 juni zijn De Spannende Boeken Weken, die dit jaar in het teken staan van vakantielezen. Bij aanschaf van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken, krijg je in deze weken het boek Bart van Mensenrechtenactivist en thrillerauteur Boris Dittrich cadeau.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >