In samenwerking met Kek Mama

Dít zijn de tofste voorjaarstrends voor de kinderkamer

21.04.2021 22:00

Je wil de slaapkamer van je kind natuurlijk bijzonder maken. Veilig, gezellig én passend bij de rest van het huis. Met deze toffe interieurtrends en tips tover je de kinderkamer gemakkelijk om tot hippe droomplek.

 

 

 

 

Helpende hand

Dat je graag losgaat op de kamer van je kinderen is duidelijk. Uit onderzoek van Karwei blijkt dat een ruime meerderheid van ouders (85%) zelfs méér uitgeeft aan de inrichting van de kamer van hun kind dan aan hun eigen slaapkamer. Het grootste deel (78%) heeft vrij sterke ideeën over de inrichting van de kinderkamer, maar toch zou ruim de helft (56%) er wel wat hulp van een stylist bij willen krijgen. 

De stylisten van Karwei zetten alvast wat trends voor jou op een rij:

1. Okergeel en rotan

Een van de trendkleuren dit jaar is okergeel. Niet alleen prachtig in de woonkamer, ook in de kinderkamer is deze kleur een hit. Okergeel combineert heel mooi met aardetinten en rotan voor een natuurlijke en rustieke uitstraling. 

2. Zacht en luxe

Velours doet het goed in het interieur en is ook voor de kinderkamer een heerlijk materiaal: zacht, glanzend en met een luxe uitstraling. Perfect voor kussentjes en plaids, maar óók voor meubels en gordijnen. Staat ook prachtig met zwarte meubels, die zijn voorzien van koperkleurige knoppen of leren handgreepjes.

 

3. Droombehang

Voor een eenvoudige kinderkamer make-over is behang heel geschikt en bovendien helemaal hip. Gelukkig valt er genoeg te kiezen op het gebied van kinderbehang. Met een exotisch safarimotief of wand vullende wereldkaart komt die ene saaie muur weer tot leven. 

4. Warmgrijs

Grijs is zeker niet alleen voor koele kikkers, maar juist een perfecte kleur voor stoere jongens en meisjes. Door warmgrijs in verschillende tinten te laten terugkomen in de meubels en accessoires, ontstaat een mooi en rustig geheel. Leuk in combinatie met sprookjesachtig behang. 

 

Nog meer inspiratie?

Om ouders te helpen, heeft Karwei de Kids Collectie; een uitgebreid aanbod aan meubels, behang, gordijnen en accessoires om de kinderkamer om te toveren tot een magische plek. En dat natuurlijk helemaal volgens de laatste woontrends en in een passende stijl. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >