trouwlocaties kinderen
Beeld: Pexels

Natuurlijk, het is jullie mooie, unieke, bijzondere dag. Maar best handig als de kinderen zich ook vermaken op jullie bruiloft, toch? Op deze locaties komt dat zeker goed.

1. Restaurant Fox - Denekamp, Overijssel

Het feestje begint hier al bij de entree: de oprijlaan is een eyecatcher met meer dan zestig eiken. Je kunt aan het water trouwen, dineren met foodtrucks aan lange tafels in de boomgaard en dansen is de feestzaal. En de kinderen? Die vermaken zich meer dan prima in de bijbehorende binnenspeeltuin.
 

2. Ouwehands Dierenpark - Rhenen, Gelderland

Elkaar het jawoord geven onder toeziend oog van een stel reuzenpanda’s: hoe uniek wil je het hebben? Het kan in Pandasia in Ouwehands Dierenpark. Het pandaverblijf is in traditioneel Chinese stijl gebouwd en je kunt er trouwen, dineren én feesten. Trouwen kan trouwens ook bij de gorilla’s of op het ijsberenterras. En de jonge gasten, daar heb je dus geen kind meer aan.
 

3. Ermerstrand - Erm, Drenthe

Een beach wedding in de Drentse natuur: kan gewoon. Recreatiegebied Ermerstrand heeft diverse locaties voor een topdag. Je kunt kiezen voor de beach club, de klassiekere ridderzaal of de blokhut (denk: veel hout, lekker robuust). Er is dus altijd een plan B, mocht het pijpenstelen regenen op jullie dag. Valt het je op dat je de kinderen al de hele dag amper hebt gezien? Kan kloppen, die zitten dan in indoorspeelparadijs Dol-Fijn, met klim- en klautertoestellen, een grote glijbaan en ballenbak.
 

Lees ook
6x jullie bruiloft met kinderen >

 

4. Buitengoed De Boomgaard - Bunnik, Utrecht

Je kersverse echtgenoot kussen met jullie voeten in het gras, daarna dansen tussen de appel- en de perenbomen, en je roes uitslapen in een luxe boomgaardlogde. Maar een festivalthema kan ook: picknicken op kleedjes in het gras, het bruiloftsdiner wordt geserveerd vanuit foodtruckbusjes en daarna gaat het kampvuur aan. Kleed je kroost niet al te chique aan: zij kunnen liaan slingeren boven de vijver, kikkervisjes zoeken, konijnen aaien en skelteren.
 

5. Circus Sijm - Op locatie

Dit circus laat je op jouw favo locatie neerstrijken: aan het water, in het bos… Overal staan kleine en grotere tenten, sfeervol aangekleed en verlicht. Het draaiorgel speelt de weddingmars en daarna barst het feest los. Er is een nostalgische zweefmolen, vlees van de grill en natuurlijk – wat zou een circus zónder zijn – zijn er optredens.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderen beschrijven simpele dingen

Als je een wind laat, zingt je achterste. En hoe noem je je pols? Gewoon, een hand-enkel. Kinderen zijn een ster in het omschrijven van dingen. We zetten een aantal grappige voorbeelden van Bored Panda voor je op een rij.
 

1. Vampiervlieg

kinderen-beschrijven-simpele-dingen
 
 

2. Verhaal in je oog
kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

3. Strijdlustige eenhoorn

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

 

Lees ook:
Hilarisch: deze kinderen denken dat ze een goede verstopplaats hebben gevonden >


 

 

4. Geen gieren, maar heksen

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

5. Gras op je gezicht

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

6. Een zieke brandweerauto

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

7. Feesthond

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

8. In je broek zingen

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

9. Koude verwarming

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

10. Handenkels

kinderen-beschrijven-simpele-dingen

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kind wil niet naar school
Beeld: Unsplash

Iedere ochtend is het raak: huilen, treuzelen, smoesjes verzinnen en tegenstribbelen, gecombineerd met een hardgrondig 'Mama, ik wil écht niet!' Wat moet je doen als je kind niet naar school wil?

Tuurlijk, ieder kind heeft weleens geen zin om naar school te gaan. Zelf stond je vroeger ook niet elke ochtend te trappelen om weer de hele dag in een klaslokaal breuken te leren (en eerlijk is eerlijk: je gaat ook niet standaard fluitend naar je werk, toch?) Het wordt een ander verhaal als je kind stelselmatig 'schoolziek' is. Hoe pak je dat aan?

 

Wat is de reden?

Als je kind keer op keer aangeeft écht niet naar school te willen, is het belangrijk om de reden achter dit gedrag te onderzoeken. Ga het gesprek aan met je kind. Doe dit niet verwijtend of dwingend ('Je hebt niets te willen, je móet naar school!'), maar stel open vragen en neem de antwoorden serieus. Achter de tegenzin om naar school te gaan kan namelijk een serieuze reden liggen: pesten, faalangst of een vervelende sfeer in de klas. Bij kleinere kinderen kan verlatingsangst ook een rol spelen. En sommige schoolkinderen kunnen last hebben van alle prikkels in de klas en op het schoolplein. Om het probleem aan te pakken, moet je dus eerst weten wat de oorzaak is. 

 

Lees ook
KIND: Het beste excuus voor als je te laat op school komt >

 

Dit kun je eraan doen

Probeer je kind gerust te stellen en maak het onderwerp niet te zwaar. Zeg dat iedereen weleens geen zin heeft in school en dat het allemaal ook best spannend is. In het geval van verlatingsangst is het belangrijk om te benadrukken dat jouw kind écht weer wordt opgehaald. Zorg er dus voor dat je op tijd op het schoolplein staat, ter extra geruststelling. Vraag naar hoe zijn dag was geweest en reageer enthousiast op alle verhalen. Benadruk het positieve: 'Wat leuk dat je fijn gespeeld hebt/zo'n mooie tekening hebt gemaakt.' Stimuleer je kind en geef veel complimenten, zeker als er sprake is van faalangst. Wordt jouw kind buitengesloten of gepest, dan is het zaak om dit met de leerkracht te bespreken. De meeste scholen hebben een pestprotocol dat ingezet kan worden om hier een eind aan te maken.

 

Hulp inschakelen

Komen jullie er toch niet zelf uit en blijft het iedere schooldag kommer en kwel? Dan kun je extra hulp inschakelen. Een kindercoach kan helpen met het vergroten van het zelfvertrouwen en het omgaan met stress en prikkels van buitenaf.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >