trouwlocaties kinderen
Beeld: Pexels

Natuurlijk, het is jullie mooie, unieke, bijzondere dag. Maar best handig als de kinderen zich ook vermaken op jullie bruiloft, toch? Op deze locaties komt dat zeker goed.

1. Restaurant Fox - Denekamp, Overijssel

Het feestje begint hier al bij de entree: de oprijlaan is een eyecatcher met meer dan zestig eiken. Je kunt aan het water trouwen, dineren met foodtrucks aan lange tafels in de boomgaard en dansen is de feestzaal. En de kinderen? Die vermaken zich meer dan prima in de bijbehorende binnenspeeltuin.
 

2. Ouwehands Dierenpark - Rhenen, Gelderland

Elkaar het jawoord geven onder toeziend oog van een stel reuzenpanda’s: hoe uniek wil je het hebben? Het kan in Pandasia in Ouwehands Dierenpark. Het pandaverblijf is in traditioneel Chinese stijl gebouwd en je kunt er trouwen, dineren én feesten. Trouwen kan trouwens ook bij de gorilla’s of op het ijsberenterras. En de jonge gasten, daar heb je dus geen kind meer aan.
 

3. Ermerstrand - Erm, Drenthe

Een beach wedding in de Drentse natuur: kan gewoon. Recreatiegebied Ermerstrand heeft diverse locaties voor een topdag. Je kunt kiezen voor de beach club, de klassiekere ridderzaal of de blokhut (denk: veel hout, lekker robuust). Er is dus altijd een plan B, mocht het pijpenstelen regenen op jullie dag. Valt het je op dat je de kinderen al de hele dag amper hebt gezien? Kan kloppen, die zitten dan in indoorspeelparadijs Dol-Fijn, met klim- en klautertoestellen, een grote glijbaan en ballenbak.
 

Lees ook
6x jullie bruiloft met kinderen >

 

4. Buitengoed De Boomgaard - Bunnik, Utrecht

Je kersverse echtgenoot kussen met jullie voeten in het gras, daarna dansen tussen de appel- en de perenbomen, en je roes uitslapen in een luxe boomgaardlogde. Maar een festivalthema kan ook: picknicken op kleedjes in het gras, het bruiloftsdiner wordt geserveerd vanuit foodtruckbusjes en daarna gaat het kampvuur aan. Kleed je kroost niet al te chique aan: zij kunnen liaan slingeren boven de vijver, kikkervisjes zoeken, konijnen aaien en skelteren.
 

5. Circus Sijm - Op locatie

Dit circus laat je op jouw favo locatie neerstrijken: aan het water, in het bos… Overal staan kleine en grotere tenten, sfeervol aangekleed en verlicht. Het draaiorgel speelt de weddingmars en daarna barst het feest los. Er is een nostalgische zweefmolen, vlees van de grill en natuurlijk – wat zou een circus zónder zijn – zijn er optredens.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

bijna-duizend-scholen-nederland-te-weinig-leerlingen

Een op de zeven basisscholen in Nederland heeft te weinig leerlingen. Dat zijn er ruim 900, blijkt uit analyse van RTL Nieuws.

Bij een deel hiervan is het zelfs zo leeg, dat sluiting dreigt.

 

Gemeente

Sinds het nieuwe schooljaar heeft de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) nieuwe normen vastgesteld: het minimaal aantal leerlingen dat op een school moet zitten, hangt af van de gemeente. Zo moet een school in een grote gemeente als Amsterdam minimaal 195 leerlingen hebben, terwijl een school in bijvoorbeeld Delfzijl aan zo’n vijftig leerlingen genoeg heeft. Komt je als onderwijsinstelling drie jaar lang niet aan dat aantal? Dan krijg je geen geld meer van de overheid en moet je in principe dicht.

 

Lees ook
Van 'openbaar' tot 'confessioneel bijzonder': 4 soorten basisscholen op een rij >

 

'Een slechte zaak'

Ondanks dat veel ouders denken dat een 'kleine' school juist goed voor hun kind is, noemt de Onderwijsraad het 'een slechte zaak'. "De kwaliteit van de lessen op kleine scholen is kwetsbaar. Als op zo'n school een docent ziek is of weg gaat, levert dat al snel problemen op. Verder wordt er vaak met combinatieklassen gewerkt en dat is een stuk lastiger voor de leerkracht."

 

Drie keer zo hoog

Ook is een kleine school voor kinderen slecht voor hun sociale ontwikkeling én relatief duurder dan een gemiddelde school, stelt de Raad. "Scholen krijgen een bedrag per leerling, maar ook een 'vaste voet'. Die kosten worden bij een kleine school over minder leerlingen verdeeld en zijn dus bijna drie keer zo hoog als op een gemiddelde school."

Wil je weten hoeveel leerlingen de scholen in jouw woonplaats hebben? Ga naar RTLnieuws.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
zo-willen-kinderen-eten-geserveerd-hebben

Alles op een hoop of netjes naast elkaar: wetenschapper Annemarie Olsen onderzocht hoe kinderen hun eten het liefst geserveerd hebben en wat blijkt? Meisjes (van 7 en 8 jaar oud) hebben een sterke voorkeur voor borden waarop alle ingrediënten van elkaar gescheiden liggen.

Jongens van diezelfde leeftijd hebben geen voorkeur, maar kinderen tussen de 12 en 14 jaar oud willen hun voedsel het liefst deels of helemaal door elkaar geroerd te eten.

 

'Besmetten'

Waarom jongere meisjes een voorkeur hebben voor een serveerstijl waarbij ingrediënten elkaar niet raken, is gissen. “Het kan zijn dat ze geloven dat de verschillende ingrediënten elkaar kunnen ‘besmetten’", zegt Olsen. “Maar het kan ook zijn dat ze de verschillende elementen in een bepaalde volgorde willen eten of dat het ze meer overzicht geeft.”

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

Advies

Of je kind nu een jongen of meisje is, de wetenschapper adviseert ouders sowieso verschillende ingrediënten gescheiden van elkaar op een bord te leggen. "Ze kunnen dan zelf de keuze maken om de ingrediënten één voor één op te eten of toch met elkaar te vermengen."

Bron: scientias.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >