Deze 9 ouders bedachten een geniale oplossing voor een alledaags probleem

18.01.2021 11:52
ouders-verzinnen-oplossing-alledaagse-problemen Beeld: Shutterstock

Ouderschap betekent vaak ook creatief zijn en in oplossingen denken. Deze ouders hebben dat kunstje in ieder geval vol-le-dig onder de knie. Kijk mee, bewonder en doe er je voordeel mee.

1. Vindingrijk

Een probleem dat een jaar geleden niemand nog had: geen mondkapjes in huis. Je kunt ingewikkeld doen met een oude sok, maar je kunt ook een luier voor je gezicht hangen. Lekker warm ook. 

2. Wat een uitkomst

Shotglaasjes had je ooit in een vorig leven misschien nog wel in huis. Als die bij jou ook ergens héél ver weg op zolder zijn weggestopt, kun je shots voor in een cocktail ook prima afmeten met een babyflesje. 

3. Briljant

Deze ouder paste de truc met een gingerbread-huisje, maar je kunt dit briljante idee op vrijwel ieder ingestort knutselwerk toepassen. Zet er gewoon een dinosauriër tussen. 

4. Multifunctioneel, dat speelgoed

Voor moeders is multitasken een tweede natuur. Met deze slimme Lego-standaard wordt vlogs kijken terwijl je jezelf opmaakt een fluitje van een cent. 

5. Blijft je spul wel heel

Even onthouden voor volgend jaar kerst: als een kerstboom met breekbare ornamenten thuis te tricky is, hang je ze gewoon in de kroonluchter. 

Lees ook: 
Creatief in quarantainetijd: deze ouders maken er het beste van > 

6. Feestmaal

Haalt je kind z’n neus op voor banaan? Met discodip wordt iedere fruithap een feestje. 

7. Heb je altijd in huis

Die luiers doen het niet alleen prima als mondmasker, maar komen ook goed van pas als er een lekkend pak melk in de koelkast staat. 

8. Alleskunner

Een pizzasnijder is zo’n investering waar je nooit spijt van krijgt. Een pannenkoek verdeel je in gelijke stukken voor alle kieskeurige eters onder ons. 

9. Wel zo prettig

Zo’n koude borstkolf is tegen je borst is echt genieten, zei niemand ooit. Zet ze daarom van tevoren even tegen een heater, daar wordt dat hele gedoe een stuk comfortabeler van. 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!