Al een paar weken zitten deze vrolijke post-its op menig raam in Nederland geplakt. De Hartenhuisjes zijn een initiatief van Stichting Het Vergeten Kind, dat aandacht vraagt voor kinderen die niet thuis kunnen wonen. En daar blijft het niet bij, want vandaag begint officieel De Week van Het Vergeten Kind.

Babette van Veen is ambassadeur van Stichting Het Vergeten Kind, die werd opgericht door goede vriendin Guusje Nederhorst. "Mijn vriendin Guus had een groot hart, wat gepassioneerd sloeg voor oudere mensen, voor dieren en voor kinderen. Ze besteedde regelmatig tijd aan het opbeuren van ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis, iets wat ik zeer in haar waardeerde en zelf destijds door de vaak schrijnende situaties niet altijd op kon brengen. Zij had de gave en de kracht mee te leven in plaats van mee te lijden", vertelt Babette op de website van Stichting Het Vergeten Kind. "Nu zij haar stem niet meer kan laten horen ben ik heel blij en vereerd dat ik de mijne kan laten klinken, bijvoorbeeld in het voorlezen van het gedachtegoed van Guusje aan kinderen die het in dit leven minder goed hebben getroffen."

De Week van Het Vergeten Kind staat in het teken van ‘vergeten’ kinderen in opvanglocaties: kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden en specialistische begeleiding.

Komende week organiseert Stichting Het Vergeten Kind elke dag een activiteit om deze kinderen ‘zichtbaar’ te maken en om ze zelf te laten spreken in plaats van dat er over hen gesproken wordt. Zo is er op zondag 31 januari het Vergeten Kind Festival, met een speelfilm die door kinderen uit tien verschillende opvangcentra is gemaakt. Op maandag 1 februari presenteert mede-ambassadeur Johnny de Mol een speciale talkshow en komen vergeten kinderen aan het woord. En ook de rest van de week staan er talloze activiteiten gepland. Een prachtig initiatief dat zeker de aandacht verdient.

Meer weten? Kijk op de website van Stichting Het Vergeten Kind.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >