En toen belde de juf: ‘Er komt nú een ambulance naar school, voor Merel (8)’

09.06.2022 06:27
de juf belt sprokkel Beeld: Getty Images

Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Mieke (39), moeder van Merel (15) en Xavi (3).

“‘Er komt nú een ambulance naar school, voor Merel.’ Wat er tijdens zo’n telefoongesprek door je heen gaat, valt met geen pen te beschrijven.

De juf van mijn destijds achtjarige dochter klonk ongerust. Merel was die ochtend zomaar flauwgevallen en het duurde lang voordat ze aanspreekbaar was. De ingeschakelde huisarts vertrouwde het niet en had een ambulance besteld. Met gierende banden reed ik naar school, waar ik een ambulancemedewerker naast Merel aantrof: ‘Merel zegt dat de juf vertelde over haar trombosebeen en dat ze toen onwel werd.’

Lees ook: Is je kind flauwgevallen? Dít zijn de mogelijke oorzaken >

Kworniegoe

Serieus? En dan bellen ze een ambulance? Hadden ze het niet eerst even bij haar kunnen checken? Zowel Merel en ik kunnen namelijk absoluut niet tegen bloed en bloederige verhalen. Dáárom was ze flauwgevallen. Ze zat nog maar net op deze basisschool en kennelijk hadden we niet gezegd dat je bij ons geen Ingang Oost-verhalen moest opdissen.

“Later, bij de overgang naar de middelbare heb ik meteen haar mentor ingelicht”

Later, bij de overgang naar de middelbare heb ik meteen haar mentor ingelicht. Gelukkig maar, want in de derde viel ze bij een lesje menselijk lichaam bij biologie weer flauw. De lerares was op de hoogte, dus dat scheelde een hoop drama.”

Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.