‘De dochters van mijn nieuwe vriend behandelen mij als een vervelende indringer’

17.01.2020 11:08
Els en Do dochters vriend behandelen mij indringer Beeld: Shutterstock

Sinds een halfjaar heb ik een vriend met wie ik graag wil samenwonen. Mijn flat staat al te koop. Ons geluk wordt verstoord door zijn dochters van 6 en 8. Ze wonen de helft van de week bij papa en behandelen mij als een vervelende indringer. Ik erger me steeds meer aan ze.

Els en Do: Natuurlijk vinden ze u een indringer. U kaapt aandacht van hun vader terwijl ze niet om u hebben gevraagd. Wij raden u aan uw flat nog niet te verkopen. Dat biedt u de mogelijkheid u terug te trekken als de meisjes bij papa zijn. Dan hoeft uw vriend zijn aandacht niet te verdelen tussen twee chagrijnige partijen.
 

Lees ook
Nieuwe liefde: samenwonen of niet? >

 

Kinderloze dagen

Samengestelde gezinnen hebben het regelmatig moeilijk. U zou kunnen overwegen nog niet te gaan samenwonen. Ga lekker uit met uw vriendinnen en leid een fijn leven buiten uw vriend om. Het kan geen kwaad iets minder symbiotisch met hem te zijn. U zult zien dat u het samen extra fijn hebt op zijn kinderloze dagen. Niets zo bevorderlijk voor het liefdesleven als elkaar missen.
 

Met zijn drieën

Ga wel af en toe een paar uur bij uw vriend en zijn dochters langs zodat de kinderen aan uw bestaan kunnen wennen. En maak eens een leuk uitje met de meiden. Het liefst zonder hun vader, als hij en zijn ex dat goed vinden. Met zijn drieën naar Duinrell, de dierentuin of de film zullen wonderen doen voor uw onderlinge band.
 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 35, 23 en 21) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 13-2019.

 

Meer opvoedadvies? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >