‘Dankzij dit speelgoed leert mijn kind steeds beter kruipen’

30.04.2019 14:38
speelgoed-beter-kruipen

Terwijl het gros van de baby’s met elf maanden wel doorheeft hoe kruipen werkt, is Malu’s zoon liever lui dan moe. ‘Hij heeft er gewoon écht geen zin in.’

Speelgoed nét buiten handbereik leggen, zelf al kruipend door de woonkamer schuiven (goed voorbeeld doet immers volgen – zou je denken) en hysterisch aanmoedigen tot ik er kramp van in m’n kaken krijg: wat ik ook doe, er is geen beweging in m’n kind te krijgen. Best lastig nu Mack ouder wordt, want nieuwsgierig als hij is, wil hij ‘t liefst alles om zich heen grijpen. Wat resulteert in gefrustreerd gehuil als-ie er niet bij kan… 

 

‘Goh, komt wel’

In het begin interesseerde dit me niet zoveel – vooral toen-ie nog wat jonger was dacht ik ‘Goh, komt wel’. Maar nu hij ouder wordt en ik op internet lees dat kinderen al zowat de marathon kruipen op hun eerste verjaardag, denk ik: werk aan de winkel. 

 

Ik Google me suf naar oefeningen om het kruipen te stimuleren en merk dat ik zowat alles al een keer – tevergeefs – heb geprobeerd. Tot ik op de Kek Mama-redactie de fisher-price Kruip en Leer Vos zie liggen. Toeval bestaat niet…

 

‘Dit kan nog wel wat worden’

Toegegeven: in het begin ben ik wat sceptisch. Want wat maakt zo’n beest nou beter dan al die honderden andere speelgoeddieren met een geluidje? Tot ik ‘m aanzet en hij met een leuk muziekje erbij als een malle over de redactievloer rijdt. Dit kan nog wel wat worden.

 

‘Kwestie van wennen’

Eenmaal thuis vindt Mack vooral de lichtjes, muziekjes en knopjes interessant: hij drukt er fanatiek op, ‘danst’ alsof z’n leven er vanaf hangt, maar wanneer de vos begint te rijden, is het alleen de hond die erachteraan huppelt. Gelukkig blijkt het kwestie van wennen, want als ik met Macks hand over de zachte kop en knisperende staart aai, vindt-ie het ineens wél een grappig ding: beetje bij beetje schuift hij steeds verder achter ‘m aan terwijl de vos het alfabet opzegt, tot tien telt, muziek maakt en rondjes draait. Leert-ie zelf op dat gebied nog wat bij.

 

‘Dit vind ik het belangrijkste’

Ik weet dat ik niet moet verwachten dat-ie ineens het hele huis rondkruipt (die tijd komt heus), maar ik merk wél dat Mack door de vos wordt getriggerd om zich steeds verder naar voren te bewegen. Daarbij wordt hij er gewoon supervrolijk van – niet zo gek ook door die 45 verschillende liedjes, geluiden en zinnetjes. Dat vind ik het belangrijkste.

En tot die tijd geniet ík maar van het feit dat ik nog niet als een jekko achter ‘m aan moet hollen in de supermarkt ;).

Wil jij jouw kind ook al spelenderwijs stimuleren om te kruipen? De fisher-price Kruip en Leer Vos is geschikt voor kinderen vanaf zes maanden. Verkrijgbaar in de grote speelgoedwinkels en online. Bestel ‘m hier.