Aisha Scheuer moederdag
Beeld: Unsplash

Aisha Scheuer (bekend van DIWMOTZ) kreeg met haar ex-vrouw zoon Shai (7). Voor Kek Mama schrijft ze iedere maand een column over het ouderschap van een zoon met twee moeders.

Als je twee moeders hebt is het met Moederdag dubbel feest.

More content below the advertising

In geval van Shai is het dubbel balen, want hij houdt van zijn moeders maar niet van knutselen. En er moet toch elk jaar weer een pastaketting in elkaar worden geregen of een asbak gekleid en geschilderd worden.
 

Vaderdag

Er wordt weleens gevraagd hoe dat gaat bij ons. Of hij dan voor de ene moeder iets maakt op Moederdag en voor de andere op Vaderdag. Vreemde vraag wel, aangezien er geen vader in het spel is. Nee, hij maakt ook niets voor de donor op Vaderdag. Hij kiest of hij iets wil maken voor één van zijn opa’s. In Shai’s geval maakt hij gewoon niets. Want er is geen vader en hij heeft aan knutselen een broertje dood.
 

Deadline

Dit jaar werd hij twee dagen voor de deadline huilend wakker. Hij had grote paniek want hij was bang dat hij het niet af zou krijgen. “Ik ben iets heel ergs vergeten,” zei hij, “ik ben vergeten dat ik twee moeders heb.” Het kwam erop neer dat hij één van de twee moederdagcadeaus niet had afgekregen omdat hij zogenaamd geen rekening had gehouden met de hoeveelheid moeders. Begripvol als ik soms kan zijn, troostte ik hem met de gedachte dat we dat de volgende dag direct even poolshoogte zouden nemen bij de juf. Ik snapte het wel, een deadline is altijd lastig en als je twee moeders hebt ligt de lat natuurlijk erg hoog.

Nu bleek dat zijn paniek vrij ongegrond was. Volgens de juf had Shai genoeg tijd om zijn cadeaus af te maken maar hij had er geen zin in. Het buitenspelen was belangrijker dan de berg werk die in de klas verzet moest worden, en ach, waarschijnlijk lijkt deze jongen op mij en denkt hij dat van uitstel geen afstel komt. (Dat hij op mij lijkt is mooi meegenomen, aangezien ik hem niet heb gedragen.)


Lees ook
Column Aisha: 'Na een paar maanden noemde mijn zoon mij ‘papa’' >

 

Wijze les

Uiteindelijk kwam alles goed, hij kwam thuis met twee moederdagpakketjes en een wijze les. Het is immers maar één keer in het jaar Moederdag en dan ben je er voor beide moeders weer 365 dagen vanaf.

Het is grappig op te merken dat hij op zijn leeftijd al tegen dingen aanloopt waar hij in zijn volwassen leven ook vaak genoeg over zal struikelen. Ik zie nu al voor me dat ik op mijn oude dag een bosje bloemen krijg van het tankstation die door de uitlaatgassen binnen 3 dagen verpieterd zijn of waar de 35% korting sticker haastig van is weggekrabt. Desalniettemin kan ik niet wachten op dat soort momenten. Zodat ik kan zien hoe erg hij zijn best doet om te laten blijken dat hij van me houdt.

 Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >