Cadeaus voor je kinderen: ‘Mijn motto is: beter verwend dan verwaarloosd’

28.11.2022 06:32
dilemma dure cadeaus

Een tof uitje, mooie kleding of een extra cadeautje voor in de schoen. Deze moeders liggen er niet wakker van. Gewoon, omdat het zo leuk is of omdat die kids van ze niet lang klein blijven.

Stephanie (42): “Sinterklaascadeaus kopen voor zoon Max (8) en dochter Fien (11) loopt hier altijd uit de hand. Ik begin met drie cadeautjes en een chocoladeletter. Echt niet meer, neem ik me voor. Maar als ik ga shoppen denk ik al snel: dit is toch ook wel leuk. En dit ook. Dan geef ik stiekem toch weer veel geld uit. En het stomme is: voor de kinderen hoef ik het helemaal niet te doen, voor hen blijft meestal het eerste cadeau dat ze uitpakken het leukst. Maar ik geniet er zelf gewoon enorm van.”

Lees ook – ‘Mijn ouders vinden dat we de kinderen veel te veel verwennen’ >

Verwennen

Anne (44): “Mijn motto is: beter verwend dan verwaarloosd. Dat wil niet zeggen dat mijn kinderen alles maar mogen en krijgen, maar wel dat ik me realiseer dat ze maar zo kort klein zijn en ik ze maar een korte periode blij kan maken. Natuurlijk niet met overdreven dingen, maar wel met iets wat ze echt leuk vinden: een concert, een uitje, mooie kleding.

“Als de oudste gaat shoppen en iets leuks tegenkomt, mag ze me een tikkie sturen”

Bij mijn meiden werkt dat. Ze vragen altijd netjes of ze nog een snoepje mogen of, als we uit eten zijn, voor de tweede keer iets te drinken. Als de oudste, Sarah (12), gaat shoppen en iets leuks tegenkomt, mag ze me een tikkie sturen. En ja, dat gebeurt net iets te vaak. Gelukkig weet ze wel dat het een voorrecht is en neemt ze het niet voor lief.”

Dit artikel staat in het Kek Mama Winterboek 2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.