Blogger bekent: ‘Waarom ik er niet van hou om de hele dag voor mijn kind te zorgen’

17.04.2019 09:21
moeder niet van hou hele dag kind zorgen Beeld: Shutterstock

Ze is hartstikke dol op haar dochtertje, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar blogger Joni kan er niets aan doen dat ze toch vaak rusteloos en geïrriteerd is als ze een hele dag in haar eentje voor haar kind moet zorgen. Openhartig legt ze uit waarom. 

De ochtend begon niet best voor Scary Mommy-blogger Joni Banks Hess. Ze was van plan om er een productieve dag op het werk van te maken zodra ze haar 17 maanden oude dreumes op het dagverblijf had afgezet, maar haar dochtertje werd wakker met hoge koorts. Vaarwel, plannen voor die dag. “Het is belangrijk om met haar te bonden. Wij moeders leggen onszelf veel druk op om het in ‘moederplaatje’ te passen dat we zelf gecreëerd hebben. Maar de irritatie die ik voel als ik de hele dag alleen op mijn kind moet passen, past nergens in dat plaatje.”
 

Lees ook:
Dit is de echte reden waarom moeders altijd zo moe zijn >

 

Hallo, schuldgevoel

In haar blog beschrijft Joni hoe ze altijd worstelt met tijdtekort en schuldgevoelens. “Als ik langere tijd alleen ben met mijn dochter, voel ik me gevangen, geïrriteerd, ongeduldig en word ik boos op mijn man. Omdat hij vroeg naar het werk gaat en laat thuiskomt, en niet verantwoordelijk is voor het brengen en halen van onze dochter op het dagverblijf.” Ze vertelt hoe haar dochter zich vaak volledig op haar richt, en niet op haar vader: “Moeders kunnen het geroep van hun kinderen niet negeren, en als ze dat wel doen overheerst het schuldgevoel in hun achterhoofd.”
 

Elke minuut koesteren

Joni realiseert zich wel dat ze dankbaar moet zijn voor de tijd die ze met haar dochter kan doorbrengen. “Ik geloof in het gezegde dat je een heel dorp nodig hebt om een kind op te voeden. Op dit moment ben ik dat dorp. Op aanraden van mijn therapeut ben ik aan mindfulness begonnen. Ik hoop dat dat me helpt om me honderd procent op mijn gezin te kunnen richten. Onze kinderen zijn maar één keertje zo klein als ze nu zijn, en daar moeten we elke minuut van koesteren.”

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >