Als mama even niet oplet: ‘Overal zaten gouden verfspetters’

18.07.2022 14:43
glitterspullen_in_haren

Hoe krijgen die kleine mormels dat toch voor elkaar, dat ze maximaal effect weten te sorteren wanneer hun moeder drie seconden de kamer uit is. Astrid weet er het fijne van.

Astrid (53), moeder van Alandra (13):

“Alandra was vijf en speelde lief met haar vriendje Jelte. Ik schatte in dat ik wel even een collega kon bellen. Tijdens het gesprek merkte ik ineens dat het verdacht stil was. Ik zei tegen mijn collega dat ik moest ophangen, omdat er iets niet klopte.

“Ik merkte ineens dat het verdacht stil was”

Al snel ontdekte ik een spoor van goudverf dat leidde van de gang en het toilet beneden naar de trap en de slaapkamer van Alandra. Overal zaten gouden verfspetters.

Toen ik de slaapkamer opendeed zag ik twee schavuiten gebogen over een kunstwerk. Alandra legde uit dat Jelte niets had gemaakt voor Moederdag en zij had voorgesteld dat alsnog te doen. Daarvoor had ze onze speciale verf gebruikt, die ik bewaarde om samen bijzondere kerstkaarten te knutselen. Leuk hè?

Lees ook: De heerlijke blunders van deze vrouwen blijven ze nog lang achtervolgen >

Gouden cadeau

Nou, ik vond het op dat moment niet heel lollig. Er heeft nog heel lang goudverf op de bovenkant van de wc-bril en de vloer gezeten en ook de strepen op haar bed zijn er nooit meer afgegaan. Toen ik een beetje bekomen was en de schade had opgenomen, heb ik Alandra en Jelte geprezen voor het mooie kunstwerk. Ik heb hen wel laten beloven om het in het vervolg eerst te vragen. Jelte was reuzeblij dat hij zijn cadeau aan z’n mama kon geven. Dat was zo aandoenlijk, het maakte alles goed.”

Dit artikel staat in Kek Mama 04-2022.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!