Knutselen maar: 7x de leukste decoraties voor kerst

09.12.2020 09:02
knutselen kerst decoraties Beeld: Shutterstock

Van een iglo tot kerstballen: pak je schaar, lijm en papier er maar bij en maak samen met je kind één van deze leuke kerstknutsels.

Kerstkrans

Je vindt ze bij alle kerstmarkten, maar zélf een krans maken is natuurlijk veel leuker. Volg de stappen in de video, netjes knippen en vouwen et voilà: de versiering voor je deur kun je afvinken.

Geen gekleurd papier in huis? Hier bestel je een setje van 10 kleuren.

 

Pinguin

Super simpel om te maken, maar je moet het wel even bedenken: een pinguin van een sok en watten. Oogjes erop, neus erbij en je kind heeft een schattige knuffel voor de rest van de winter.

 

Kerstballen

Een lijmpistool, glitter en foam: meer heb je niet nodig om deze leuke kerstballen te maken (nou ja, en een portie geduld misschien).

Een pak foamvellen kun je hier kopen.
 

Lees ook:
Knutselen zonder troep doe je zó >

 

Sneeuwman

Dat je met weinig spullen iets leuks kan knutselen, bewijst De Knutseljuf in deze video. De sneeuwpop maak je gewoon met wat papier, knoopjes en de kartonnen bordjes die je nog over hebt van een verjaardagsfeestje. 

Ook leuk: maak een extra feestelijke sneeuwman met gouden of confetti-bordjes, zoals deze.

 

Skischoen

Kan je kind skiën? Dan is deze zelf-te-vouwen skischoen een leuk item om in de kerstboom te hangen. En als je kind nog nooit op de latten heeft gestaan, is het gewoon een fraaie winterlaars.

 

Kersthangers

Over simpel gesproken: neem een stel ijsstokjes, lijm en pompons en je maakt in een handomdraai de leukste hangers voor in je boom of voor het raam.

Gekleurde pompons zijn hier te bestellen.

 

Iglo

Harstikke leuk, dat tropisch eiland van Playmobil, maar de poppetjes moeten in de winter natuurlijk een ander onderkomen krijgen. Deze iglo maak je gemakkelijk met karton en een stel watten: zitten ze er allemaal weer lekker warmpjes bij.

 

 

 

Nog meer leuke knutseltips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >