Als mama even niet oplet: ‘Mijn dochter kraste met een steen in de lak van de autodeur’

26.06.2022 14:01
mama niet oplet naam krassen auto Beeld: Unsplash

Hoe krijgen die kleine mormels dat toch voor elkaar, dat ze maximaal effect weten te sorteren wanneer hun moeder drie seconden de kamer uit is. Deze moeders weten er het fijne van.

Daar fleurt de boel van op

Ikram (44), moeder van Sara (10) en Damin (8): “Onze kleuter vond de drie witte Adidas strepen op zijn schoenen saai. Op een onbewaakt moment kleurde Damin ze met rode pen in. Nu grappig, toen kon ik wel huilen. Hij had die schoenen net een week.”

Stoute poes!

Judith (42), moeder van Giulia (13), Elio (10), Lotta (7) en Sara (5): “Maximaal drie minuten was ik op de wc geweest toen ik de destijds driejarige Sara met een zwart bekrast gezicht aantrof. Zus Lotta had een zwarte viltstift laten slingeren en die had zij gevonden. Sara beweerde echter dat Ziggy, de kat, de dader was. Dat zou best kunnen. Ook zijn koppie zat onder de zwarte strepen.”

Lees ook: Waarom je je peuter nóóit een zwarte merkstift moet geven >

Even een reminder

Marleen (39), moeder van Bo (11): “Bo mokte. We hadden net boodschappen gedaan en ze kon niet op haar eigen plek op de achterbank van de auto zitten omdat ik de boodschappentas daar had neergezet. Terwijl ik het winkelwagentje wegzette kraste zij met een steen haar naam – die ze toen net kon schrijven – twee keer groot in de lak van haar portier: ‘Kijk mam, nu weet je altijd: dit is mijn plek!’ riep ze toen ik terugkwam.”

Dit artikel staat in Kek Mama 04-2022.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)