6x tips om je kind meer water te laten drinken

23.05.2019 21:41
tips-kind-meer-water-drinken

Een beker aanmaaksiroop gaat er goed in, maar geef je je kind water, dan wil-ie het niet. Wat dan? Bekijk deze tips. 

Bouw langzaam af

Is je kind verknocht aan limonadesiroop? Dan kun je hier stap voor stap steeds meer water en steeds minder siroop aan toevoegen. Op deze manier laat je hem of haar langzaam wennen aan de smaak van water. 

 

Neem altijd een flesje water mee

Of je nu naar de speeltuin, naar school of gewoon een blokje om gaat met je kind: neem altijd een fles water mee en laat de zoete pakjes thuis. Zo heeft je kind als-ie dorst heeft geen andere, verleidelijkere keuze.

 

Moedig je kind aan

De vlag hoeft natuurlijk niet uit als je peuter een slokje water drinkt, maar het is wel goed om aan te moedigen om gedurende de dag regelmatig een slokje aan te bieden.

 

Lees ook
‘Kinderen gezond leren eten is de verantwoordelijkheid van de ouders’ >

 

Serveer lekker vrolijk

Van gekleurde rietjes tot (voor oudere kinderen) ijsklontjes met bevroren fruit: je kunt water op allerlei verschillende manieren serveren. Vaak geldt voor kinderen: hoe kleurrijker, hoe beter. 

 

Maak fruitwater

Oké, ’n beetje valsspelen misschien, maar ongezond is het niet. Door wat sinaasappel, munt, komkommer of limoen aan water toe te voegen, krijgt het net wat meer smaak. Grote kans dat je kind het dan wél opdrinkt. 

 

Geef het goede voorbeeld

Misschien nog wel het belangrijkste. Want hoewel cola af en toe heerlijk kan zijn, is de kans groot dat je kind vervolgens ook zo’n glas met zoete prik wil. Neem gewoon groot een glas water – net zo lekker en nog beter ook.
 

Bron: kidsopgewicht.nl

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >