5x loeihandige bespaartips met kinderen

03.03.2017 08:17
bespaartips-met-kinderen

Bergen luiers, kleding waar ze in één klap uitgroeien en onbetaalbare buggy’s: kinderen zijn al duur genoeg. Daarom hebben we Joëlla Opraus van How 2 Spend It om handige bespaartips met kinderen gevraagd.

1. Supermarkt

Ga niet op het verkeerde moment naar de supermarkt. En wat het verkeerde moment is? Nou, als je kind (die je mee moet nemen) wiebelig en vervelend wordt. Joëlla: “Dan vlieg ik echt als een orkaan door de supermarkt. Ik gooi veel eerder iets in mijn kar, omdat ik zo snel mogelijk buiten wil zijn. Als mijn zoon (3) rustig is, neem ik veel beter de tijd om alles goed uit te zoeken en te kijken naar de prijzen.”
 

2. Creatieve uitjes

Ga naar de Action en koop lollig knutselspul, maak popcorn, doe de gordijnen dicht en doe alsof je in een bioscoop bent of organiseer een speurtocht: kinderfeestjes en uitjes hoeven echt niet duur te zijn. “Probeer een bezoekje aan de dierentuin of attractiepark uniek te houden”, zegt Joëlla. “Natuurlijk is het leuk om dit af en toe te doen, maar zorg ervoor dat je kind hier niet aan gewend raakt. Als je de tijd neemt om iets creatiefs te verzinnen, is dit goed voor je kind, vaak net zo leuk en stukken goedkoper.” Bekijk deze 6 low budget uitjes voor de nodige inspiratie.
 

3.  Pinterest

Hier vind je een walhalla aan creatieve ideeën: een goedkope, leuke lunch om mee naar school te nemen, manieren om speelgoed te recyclen en goedkope manieren om een kinderkamer in te richten. Het enige wat je hoeft te doen is de zoekterm in te vullen, en klaar ben je.
 

Lees ook: 6x dit kun je óók doen met (overtollig) speelgoed van je kind
 

4. Kleding

Tuurlijk, je wilt dat je kind er leuk uitziet. Maar, vindt Joëlla: “Bewaar dure kleding voor de dagen dat je iets leuks gaat doen. Zo voorkom je dat je kleuter niet met dat dure broekje door de modder gaat rollen. Fijne opties voor goedkope kleding: (uiteraard) Marktplaats, Reshopper (een soort marktplaats voor baby- en kinderartikelen) en kledingruil met vriendinnen. Hiermee help je elkaar en je kind ziet echt het verschil tussen kleding uit de winkel en gekregen kleding niet.”
 

5. Cadeautjes

Je hoeft echt niet voor alles maar een cadeau te kopen, maar als jullie iets te vieren hebben naast verjaardagen (je kind is ’s nachts zindelijk, kan zonder zijwieltjes fietsen of nou ja, je kent het wel) gaat het vaak vooral om het uitpakken van het cadeau, en niet per se wat erin zit. “Zo pakte een vriendin van mij laatst twee chocolade-eitjes in. Daar was haar kind zó blij mee. Dus als je kind van cadeaus houdt, hou het dan klein.”

Meer handige bespaartips (met kinderen) lezen? Kijk dan hier.