bespaartips-met-kinderen

Bergen luiers, kleding waar ze in één klap uitgroeien en onbetaalbare buggy's: kinderen zijn al duur genoeg. Daarom hebben we Joëlla Opraus van How 2 Spend It om handige bespaartips met kinderen gevraagd.

1. Supermarkt

Ga niet op het verkeerde moment naar de supermarkt. En wat het verkeerde moment is? Nou, als je kind (die je mee moet nemen) wiebelig en vervelend wordt. Joëlla: "Dan vlieg ik echt als een orkaan door de supermarkt. Ik gooi veel eerder iets in mijn kar, omdat ik zo snel mogelijk buiten wil zijn. Als mijn zoon (3) rustig is, neem ik veel beter de tijd om alles goed uit te zoeken en te kijken naar de prijzen."
 

2. Creatieve uitjes

Ga naar de Action en koop lollig knutselspul, maak popcorn, doe de gordijnen dicht en doe alsof je in een bioscoop bent of organiseer een speurtocht: kinderfeestjes en uitjes hoeven echt niet duur te zijn. "Probeer een bezoekje aan de dierentuin of attractiepark uniek te houden", zegt Joëlla. "Natuurlijk is het leuk om dit af en toe te doen, maar zorg ervoor dat je kind hier niet aan gewend raakt. Als je de tijd neemt om iets creatiefs te verzinnen, is dit goed voor je kind, vaak net zo leuk en stukken goedkoper." Bekijk deze 6 low budget uitjes voor de nodige inspiratie.
 

3.  Pinterest

Hier vind je een walhalla aan creatieve ideeën: een goedkope, leuke lunch om mee naar school te nemen, manieren om speelgoed te recyclen en goedkope manieren om een kinderkamer in te richten. Het enige wat je hoeft te doen is de zoekterm in te vullen, en klaar ben je.
 

Lees ook: 6x dit kun je óók doen met (overtollig) speelgoed van je kind
 

4. Kleding

Tuurlijk, je wilt dat je kind er leuk uitziet. Maar, vindt Joëlla: "Bewaar dure kleding voor de dagen dat je iets leuks gaat doen. Zo voorkom je dat je kleuter niet met dat dure broekje door de modder gaat rollen. Fijne opties voor goedkope kleding: (uiteraard) Marktplaats, Reshopper (een soort marktplaats voor baby- en kinderartikelen) en kledingruil met vriendinnen. Hiermee help je elkaar en je kind ziet echt het verschil tussen kleding uit de winkel en gekregen kleding niet."
 

5. Cadeautjes

Je hoeft echt niet voor alles maar een cadeau te kopen, maar als jullie iets te vieren hebben naast verjaardagen (je kind is 's nachts zindelijk, kan zonder zijwieltjes fietsen of nou ja, je kent het wel) gaat het vaak vooral om het uitpakken van het cadeau, en niet per se wat erin zit. "Zo pakte een vriendin van mij laatst twee chocolade-eitjes in. Daar was haar kind zó blij mee. Dus als je kind van cadeaus houdt, hou het dan klein."

Meer handige bespaartips (met kinderen) lezen? Kijk dan hier.

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

positief opvoeden
Beeld: Pexels

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die positief worden opgevoed, een grote kans hebben om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen met veel zelfvertrouwen. Makkelijk gezegd, maar hoe pak je zoiets aan?

Wij hebben als handvat de vijf basisprincipes op een rij gezet.
 

1. Een veilige en stimulerende omgeving bieden

Een hele logische. Als je kind zich vrij kan bewegen en zich veilig voelt, zal het veel gaan ontdekken en uitproberen. En dit helpt om z'n vaardigheden te ontwikkelen. Wat hierbij heel belangrijk is? Een veilig huis. Berg medicijnen goed op, leg gevaarlijk spul buiten bereik van je kind en zet hekjes voor de trappen. Zo kun jij ook wat meer ontspannen en hoef je geen politieagent te spelen.
 

2. Laten leren door positieve ondersteuning

Je hoeft echt niet elke minuut van de dag met je kinderen te spelen, maar het is wel belangrijk dat je er voor ze bent wanneer ze naar je toe komen voor hulp of om te praten. Daarnaast vinden kinderen het prettig om te horen wat ze goed doen en om aangemoedigd te worden om nieuwe dingen te leren: een schouderklopje op z'n tijd is altijd fijn.
 

Lees ook
Jan legt het nog een keer uit: complimenten >

 

3. Een aansprekende discipline hanteren

Stel duidelijke regels op en leg op een heldere manier uit wat je kind fout doet wanneer hij of zij zich niet aan deze regels houdt. Belangrijk hierbij is: reageer snel en doortastend. Dit zorgt ervoor dat je kind weet wat-ie kan verwachten en zich zeker en veilig voelt. Extra tip: je hoeft niet altijd meteen op elk klein probleem in te gaan. Negeer het gedrag waarvan je denkt dat het eigenlijk aandacht vragen is. Geef het niet te veel aandacht, dan stopt het vanzelf.
 

4. Realistische verwachtingen hebben

Kinderen ontwikkelen zich allemaal op hun eigen manier, én in hun eigen tempo. Je koter moet er dan ook aan toe zijn om iets nieuws te leren. Als je te veel van je kind vraagt, is de kans groot dat hij ongewenst gedrag gaat vertonen. Blijf realistisch en onthoud dat niemand perfect is. Oh, en wees ook niet te streng voor jezelf.
 

5. Goed voor jezelf zorgen

Dit is een hele belangrijke: als je goed voor jezelf zorgt, wordt de opvoeding van je kind daar ook makkelijker en leuker van. Doe eens iets wat je leuk vindt, zonder dat je kinderen erbij zijn en je zult zien dat je rustiger en geduldiger bent wanneer je kind je nodig heeft.

Bron: Positiefopvoeden.nl

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >