5x leuke sporten voor kinderen vanaf 6 jaar

25.01.2020 10:01
sporten vanaf 6 jaar kinderen Beeld: Shutterstock

Is je kind 6 jaar of ouder en zoek je een leuke sport voor hem? Deze sporten zijn prima te doen op zijn leeftijd.

Kickboksen

Jezelf verdedigen, je grenzen aangeven en tegelijkertijd conditie opbouwen: bij kickboksen leert je kind van alles. Kickbokslessen kun je op veel plekken vanaf 6 jaar volgen. Bijkomend voordeel is dat je kind lekker z’n energie kwijt kan.
 

Tafeltennis

De Tafeltennisbond heeft een speciaal lesprogramma – Table Stars – ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij leren op een speelse manier mikken, raken en dat mini-balletje hooghouden.

Lees ook:
5x leuke manieren om je kind meer te laten bewegen >

Paardrijden

Nou ja, noem het ponyrijden. Vanaf 6 of 7 jaar kunnen kinderen namelijk meedoen met de kinderlessen. Op sommige maneges mag een kind ook al jonger op een pony zitten, waarbij de ouders meelopen, en stromen ze op zesjarige leeftijd door naar de kinderlessen.
 

Streetdance

Houd je kind van dansen, dan is streetdance een leuk idee. Je kind leert allerlei danspasjes op muziek van bijvoorbeeld de mega top 40 of het Junior Songfestival.

Hockey

Het is geen goedkope sport, maar wie weet kan je kind niet wachten om te gaan hockeyen. Zodra hij 6 jaar oud is, mag hij trainen met een echte bal en stick. Tot die tijd kunnen kinderen op Funkey, waarbij de harde stick nog even achterwege gelaten wordt.
 

Bron: Alles over sport
 

 

Meer tips ontvangen? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >