Voldoende beweging is goed voor de gezondheid én voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom: vijf tips om je kind (en het hele gezin) aan het bewegen te krijgen.
Lees verder onder de advertentie
Maak een boswandeling
Wordt jouw kleuter niet vrolijk van een lange wandeling door de natuur of is-ie na tien minuten al overal op uitgekeken? Maak het dan aantrekkelijk. Van ‘Alarm in het bos’ tot ‘Boompje verwisselen’: het bos is een ideaal gebied voor spelletjes en je haalt gelijk een frisse neus. Vaak zijn deze spellen nóg leuker met een grote groep, dus neem broers, zussen, vriendjes en buurtkinderen mee en je bent verzekerd van een gezellige dag.
Lees verder onder de advertentie
Garmin vivofit JR2
Dit bandje stimuleert kinderen om meer te bewegen en werkt eigenlijk heel simpel: beweegt je kind 60 minuten per dag, dan komt het een stap verder in een Disney- StarWars of Avengers-avontuur in de bijgeleverde app. Als ouder kun je de statistieken van je kind zien en mag je beloningen instellen die je kind dan weer op het bandje ziet verschijnen. (voorbeeld: als je tien coins hebt verdiend, mag je kiezen wat we eten vanavond). Het apparaatje is waterdicht, makkelijk in gebruik, gaat zo een jaar mee op de batterij en ziet er nog leuk uit ook. Adviesleeftijd: 4 tot 10 jaar.
Lees verder onder de advertentie
Binnenspelletjes
Een stortbui is geen reden om stil te zitten, want binnen kan een kind net zo goed bewegen. Maak bijvoorbeeld een hinkelbaan met tape op de vloer, zet alle meubels tegen elkaar en creëer een stormbaan of zet een leuk muziekje op en dans alsof je leven ervan afhangt. Ook leuk? Samen woorden raden door (met je eigen lichaam) letters te maken op de grond.
Lees verder onder de advertentie
Proeflessen
Op school worden vaak proeflessen gegeven voor verschillende sporten – handig als je kind nog niet precies weet wat-ie leuk vindt. Vraag de gymleraar op een ouderavond eens of hij hier gebruik van maakt en stimuleer je kind om eens uit te zoeken welke sporten er allemaal zijn.
Lees verder onder de advertentie
Tenslotte….
Of je nu ’s ochtends samen de hond uitlaat, altijd op de fiets naar school gaat of na het avondeten de eentjes nog wat brood geeft: probeer gewoon stelselmatig iets fysieks te doen. Zo komen jullie allemaal aan jullie dagelijkse hoeveelheid beweging zonder dat je het al te veel doorhebt (en zonder dat je kind gelijk met de tong op de grond ligt).
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen