15x leuke vegetarische restaurants in Nederland

12.10.2020 07:23
vegetarische restaurants Beeld: 123RF

Als je een vegetarisch restaurant zoekt waar je lekker kunt eten en het ook nog eens gezellig is, lees dan vooral dit lijstje. Oh, en je kinderen kunnen ook mee, want voor hen staat er ook genoeg op de kaart.

Tip: door de coronamaatregelen heb je mogelijk een reservering nodig. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

1. Bij Albrecht – Eindhoven

Bij Albrecht heeft gerechten op de kaart staan waar je u tegen zegt met keuze uit een 4- of 5-gangen food experience. Kan jij lekker plaatsnemen zonder keuzestress en zorgeloos genieten.

 

2. Rawsome – Arnhem

Rawsome is een fijne stek in Arnhem waar je verrukkelijk kunt ontbijten, lunchen en high tea’en – de taarten zijn een aanrader. De gerechten worden tijdens het bereiden niet hoger verhit dan 42 °C, zodat mineralen behouden blijven. Alles wat je bestelt is gluten- en zuivelvrij en ook fijn: ze gebruiken geen geraffineerde suikers. Je kunt smoothies, soepen, salades en andere dingen van de menukaart trouwens ook gewoon mee naar huis nemen in kartonnen en biologisch afbreekbare doosjes. Handig als je weinig tijd hebt.

 

3. Mastino V – Amsterdam

Kinderen en pizza: altijd een goeie combi. Bij Mastino V zit je goed voor een vegetarisch exemplaar, want alle pizza’s zijn vegetarisch, vegan en glutenvrij. Absolute aanrader.
 

Lees ook
19x de leukste kindvriendelijkste restaurants in Nederland >

 

4. Daantje Food & Drinks – Dordrecht

De gerechten bij Daantje Food & Drinks zijn honderd procent plantaardig. En om te smullen: bestel er bijvoorbeeld een vegan hamburger of de bowl van de week.

 

5. De Oude Plek – Rotterdam

Vegetarisch en Chinees eten gaan goed samen, weten ze bij dit restaurant. Er is een uitgebreide menukaart met vegetarische varianten op kip en inktvis, en iedere derde zaterdag van de maand kun je aanschuiven bij het lopend buffet. Zeker weten dat je kind z’n bord helemaal volschept – en vervolgens leeg eet.

 

6. Wadapartja – Groningen

Ha, alleen de naam van dit restaurant vinden we al leuk. Bij Wadapartja kun je op alle momenten van de dag terecht voor heerlijke vegan en vegetarische gerechten. Ook leuk: je kunt er leuke spullen kopen, zoals kasten gemaakt in India van gerecycled hout, tot aan zeepjes en goudkleurige kop en schoteltjes.

 

7. Broei – Utrecht

Ontbijt, lunch, diner: bij Broei kan het allemaal. Het restaurant werkt zoveel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers en heeft ook een eigen minibakkerij met verrukkelijke broden. De kaart is lekker uitgebreid en natuurlijk honderd procent vegetarisch.

 

8. The Leaf – Den Haag

Eén van de eigenaren van dit restaurant vond dat er maar weinig vegetarische restaurants waren en begon samen met haar familie The Leaf. Het resultaat mag er zijn: de menukaart bevat vegetarische en veganistische gerechten – van bami en moussaka tot aan pasta. En ook de toetjes zijn om je vingers bij af te likken.

 

9. Bla Bla – Groningen & Rotterdam

Naast gezellig kletsen, kun je in restaurant Bla Bla ook prima eten. De verrassende keuken biedt genoeg keuze voor vegetariërs én veganisten. Ze maken er geen gebruik van vleesvervangers, maar toveren heerlijke gerechten op tafel door creatief en met gevoel te koken. Ook aan uit eten gaan met kinderen is gedacht: in overleg kan een maaltijd worden samengesteld die ze lekker vinden.

Bla Bla Rotterdam is voorlopig gesloten vanwege de coronamaatregelen.
 

Lees ook:
13x goedkoop uit eten met kinderen >

 

10. Golden Temple – Amsterdam

Dit restaurant is vernoemd naar de beroemde Sikh tempel in Amritsar in het noorden van India. Ook binnen is dat te zien, want door het fraaie Aziatische interieur is het net alsof je India binnenstapt. Op het menu staan gerechten die alleen gemaakt zijn met groenten, fruit, granen en bonen. De filosofie: gerechten aanpassen aan de échte behoeften van ons lichaam.

 

11. Het Vegetarisch Restaurant – Lelystad

Met een gevarieerde menukaart én drie dagelijks wisselende menu’s, is hier volop keuze. Van soepen en salades tot heerlijke verse sappen. Als bonus kan je elke donderdag tot en met zondag kiezen uit Indonesische of Indiase gerechten. 

 

12. Eetcafé Ceramique – Maastricht

In ’t zuiden van het land vind je dit leuke restaurant met een grote keuze aan vegetarische gerechten. Je eet wat het seizoen te bieden heeft en zoveel mogelijk biologisch.

 

13. Sarban – Tilburg, Den Bosch en Utrecht

Een keer op zoek wat anders? Schuif dan aan bij Sarban: een sfeervol Afghaans restaurant. Niet exclusief vega, maar veel gerechten zijn veganistisch te maken, dus met een ruime keuze op de menukaart vind je hier ongetwijfeld wat lekkers. Daarnaast vertelt de bediening je uitgebreid wat er precies op je bord ligt.

 

14. Groenten van Roos – Sittard

Klein, maar fijn: hier weet je zeker dat je 100% vegetarisch eet. ‘Het geheim van de chef’ gaat hier niet op, want Roos deelt de lekkerste recepten gewoon op haar blog. Opdat iedereen van een goede vleesloze maaltijd kan genieten.

 

15. Het Paradijs – Enschede

Alleen al voor de unieke (en vooral groene) sfeer zou je hier een keer naartoe moeten gaan. Glas-in-lood ramen, watervalletjes en een transparant dak, je kijkt je ogen uit. Bovendien zijn alle gerechten huisgemaakt met voornamelijk lokale en biologische producten per seizoen.

 

Meer tips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >