gezonde-tussendoortjes-school

Lekker en ook gezond? Kan makkelijk. Bekijk dit lijstje gezonde tussendoortjes maar: ideaal voor in de schooltas van je kind.

Groenten met gezonde dip

Bleekselderij, komkommer, wortel, paprika, snoeptomaten of radijs: met groenten kun je werkelijk alle kanten op en je stopt ze zo in een zakje. Om het helemaal af te maken, geef je een goed afsluitbaar bakje mee met lekkere dip. Bijvoorbeeld hummus of (aanrader) een zongedroogde tomatendip: een mix van 80 gram cashewnoten, twee eetlepels olijfolie, drie eetlepels Griekse yoghurt, drie zongedroogde tomaten, theelepel paprikapoeder (wel een nacht van te voren in de koelkast zetten).

 


Lees ook
Lekker en gezond: lunchtips in de buitenlucht >

 

Noten

Of stop een zakje ongebrande, ongezouten noten in de schooltas. Deze vullen lekker en zitten bomvol eiwitten en goede vetten. Maar waarom ongebrand en ongezouten? Simpel: als je ongebrande noten kiest, krijgt je kind geen extra onnodige vetten binnen. Én je vermijdt een overschot aan zout. Voor de zoete smaak geef je er eventueel nog wat rozijnen en gedroogd fruit bij. Kijk wel eerst op het etiket of het fruit niet extra gezoet wordt met andere onnodige toevoegingen.

Tip: als je kind de kleuterleeftijd heeft, kun je walnoten of pecannoten meegeven. Die zijn iets zachter dan pinda's of pistachenootjes, dus makkelijk door te kauwen.

 

Bananenbrood

Zin om je uit te sloven in de keuken? Maak dan dit lekkere bananenbrood met eieren, amandelen, dadels, havermout en bananen. Het is niet moeilijk om te maken en als je 't luchtdicht verpakt, is-ie in de koelkast nog een paar dagen te bewaren. Invriezen kan ook, bewaar de plakjes dan afzonderlijk in een diepvrieszakje.

 

Zelfgemaakte mueslireep

En als je dan toch bezig bent, maak je gelijk je eigen mueslireep. Met honing, cranberry of (pure) chocola, bijvoorbeeld. Het internet staat vol met lekkere recepten, maar dit is wel een hele fijne. 

Benodigdheden: 

  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 250 g muesli
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 50 g rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g honing
  • 50 g boter

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de vorm met bakpapier. Snijd de abrikozen in stukjes en doe deze met de muesli, cranberry’s en rozijnen in een kom. Meng de eieren en bakpoeder erdoor, verhit de honing met de boter tot deze is gesmolten en meng het goedje door de muesli. Schep alles in de bakvorm, druk aan en bak  een klein halfuur in het midden van de oven. Laat de boel twee uur afkoelen in de vorm en snijd alles vervolgens in repen. In een luchtdichte trommel zijn ze een week houdbaar.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >