Handig: deze babyproducten kun je ook prima zelf gebruiken

18.10.2022 13:55

Ook al staat er baby op de verpakking, je kunt deze producten ook heel fijn voor jezelf
gebruiken. Superhandig! Helemaal als je een gevoelige of droge huid hebt. Babyproducten zijn namelijk vaak een stuk milder voor de huid.

Babypoeder

Handig wanneer je benen langs elkaar schuren op warme zomerdagen, breng dan babypoeder aan tussen je benen. Bij vette haren kun je wat babypoeder aanbrengen in de roots, maseer het in. Je vette coupe verdwijnt als sneeuw voor de zon. Babypoeder werkt niet alleen op de huid. Het absorbeert vuil en vocht perfect. Waardoor je het ook kan gebruiken als vetverwijderaar als je vetvlekken in je kleding hebt.

Babyshampoo

Shampoo voor baby’s is een stuk milder dan normale shampoo. Het prikt niet zo snel in je ogen en de ingrediënten zijn mimder ruw. Babyshampoo kun je perfect gebruiken voor het schoonmaken van je make-upkwasten en het wassen van fijne kledingstukken.

Babyolie

Nu het weer kouder wordt buiten krijg je sneller last van een droge huid. Babyolie kan de uitkomst bieden. Smeer het op een droge huid of ruwe plekjes en je krijgt weer een superzacht babyhuidje. Je kunt het ook gebruiken tijdens en na het scheren. Het werkt goed als vervanger voor scheerschuim en je krijgt er na het scheren een mooie glow van.

Lees ook: Zo kies jij de juiste verzorgingsproducten voor je baby

Babydoekjes

Iedere mama weet het: babydoekjes zijn life savers! Vieze babybillen, vuile snoetjes en vette vingers dat wist je al. Maar wist je dat je babydoekjes ook heel goed kunt gebruiken voor het verwijderen van make-upresten? En superhandig om jezelf snel op te frissen na weer een korte nacht.

Zinkzalf

Zinkzalf is natuurlijk onmisbaar voor je kind, maar je kunt het ook prima op je eigen huid smeren. In zinkzalf zit zinkoxide wat je huid beschermt.  Het kan jeuk stillen en de huid verkoelen. Het is te gebruiken bij huidaandoeningen zoals eczeem, jeuk, een koortslip en kapotte mondhoeken.

Coldcream

Cold cream is een verzorgingsproduct met een unieke, versterkende textuur dat bekendstaat om zijn verzachtende, voedende, herstellende en beschermende eigenschappen. Cold cream is perfect te gebruiken bij een droge huid. Daarnaast werkt het goed als aftersun na een dagje zonnen of als gezichtsmasker.

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.