Nederlandse moeders zijn de meest ontspannen moeders van de wereld

14.11.2015 10:56

‘Wat wij kunnen leren van Nederlandse moeders, de meest ontspannen moeders van de wereld’. Dit schreef Mihal Greener vorige week in The Washington Post. Studies wijzen al uit dat onze kinderen de gelukkigste zijn ter wereld. En ook moeders zijn gelukkig.

Mihal Greener woont sinds zeven jaar in Nederland en schat de kans groot dat wij de meest ontspannen moeders ter wereld zijn. Het stuk en de reacties.

Toen ik naar Nederland verhuisde, had ik een kind van drie en een van één. Al snel kwam er een derde bij. Sindsdien heb ik heel wat uren in het park en op het schoolplein doorgebracht. Je haalt mij er overigens zo uit, want ik steek niet alleen fysiek af bij die onmogelijk lange, blonde en slanke Nederlandse moeders, ik lijk ook de enige die ook maar een béétje afgepeigerd is.

Of ze nu balanceren met een stel kinderen op hun fiets of een driejarige driftkop laten uitrazen, Nederlandse moeders houden het hoofd koel. Ik moet de Nederlandse moeder nog tegenkomen die haar stem tegen haar kinderen verheft.

Lees hier het hele artikel >

Bron: NRC Handelsblad