In samenwerking met Kek Mama

Van boho tot hotel chique: 5 x een andere badkamer

30.03.2020 08:47

Zit jij al jaren tegen dezelfde tegeltjes en saaie badkuip aan te kijken? Misschien is het tijd voor een nieuwe badkamer of je oude te pimpen. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij geven vijf inspirerende badkamerideeën.

Bohemian

Een bohemian badkamer, ook wel ‘boho badkamer’ genoemd, is warm, levendig en onconventioneel. Een badkamer in wereldse sferen waarin je heerlijk tot rust komt. Denk aan een fijne mix van kleuren, prints en materialen waar jouw karakter ook echt uit mag springen. Dat maakt iedere bohemian badkamer uniek. Bovendien laat deze stijl zich makkelijk combineren met andere stijlen. Ideaal, voor het boho gevoel hoef je niet je hele badkamer te renoveren.

Hotel chique

Een hotel chique badkamer geeft je het gevoel in een vijfsterrenhotel te zijn. Denk aan luxe elementen, zoals glanzende tegels, een grote spiegel, koperen kranen en, natuurlijk, een fijne regendouche. Kleuren zijn goudtinten, koperkleuren en turquoise. De meeste badkamers in een hotel hebben geen raam, dus kies je voor een verduisterende raamdecoratie. Een goed lichtplan zorgt ervoor dat je het licht kan dimmen zodat het past bij iedere sfeer – van goed wakker worden, je opmaken voor de spiegel tot sfeerlicht als je een ontspannen bad neemt.

Modern

Een moderne badkamer is helemaal hip. Het is een combinatie tussen comfort en actuele badkamertrends. De stijl wordt gekenmerkt door de kleuren zwart, wit en grijs. Strakke lijnen en een ruimtelijk gevoel bepalen de uitstraling. Een moderne badkamer is vaak voorzien van luxe elementen, zoals een ruim bad, een regendouche en design kranen. Meubelen hebben soft close deuren en laden, handdoekrekken zijn strak vormgegeven en hebben een metallic of gouden look en er is veel natuurlijk daglicht. Dit betekent ook dat je kiest voor raamdecoratie die bij deze stijl past. Lamellen zijn een goede keuze, omdat deze de mogelijkheid bieden zelf de hoeveelheid inkijk te bepalen.

 

Landelijk

Een landelijke badkamer wordt gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen. Het is een rustige en warme ruimte waar je lekker kunt ontspannen, of dat nu gaat om rustig wakker worden of om een drukke dag relaxed af te sluiten met een heerlijke douche of warm bad. In een landelijke badkamer wordt het oude met het nieuwe gecombineerd. Onbehandeld of verweerd hout in combinatie met roestvrij staal bijvoorbeeld, een waskom van natuursteen en accessoires in een natuurlijke stijl, zoals een paar droogbloemen, rieten mandjes of takken in een vaas.

Industrieel

Een industriële badkamer herken je aan de robuuste en stoere elementen. Je ziet beton, staal en hout, gecombineerd met kleuren zoals zwart, wit en grijs. Het is een ruimte met een krachtige uitstraling, luxe en duurzaam. Denk aan een inloopdouche of een bad op pootjes en een grote spiegel met gietijzeren rand. Een industriële stijl laat zich goed combineren met andere stijlen. Wil je een deel van je oude badkamer houden? Dan is dat eenvoudig te integreren met de industriële stijl.

 

Dit artikel is een samenwerking met Veneta