In samenwerking met Kek Mama

Slimme babykleding-tips die je écht wilt weten!

01.01.2000 12:11

Het aankleden van je baby kan in het begin best een uitdaging zijn. Die kleine armpjes en spartelende beentjes lijken soms hun eigen wil te hebben! Maar geen zorgen, wij hebben de oplossing voor jou en je kleintje. Samen met Noppies delen we namelijk de handigste tips die het aankleden van jouw baby zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken.

Van handige overslagsluitingen tot verstelbare elastische taillebanden: lees hieronder waar je op kan letten bij het shoppen van je baby-items om de aankleed- en verschoonsessies te vergemakkelijken!

1. Overslagsluitingen: voor gemakkelijk aan- en uitkleden

Het aan- en uitkleden van je beweeglijke baby wordt een stuk eenvoudiger dankzij handige overslagsluitingen aan de binnenkant van een pakje, shirtje of trui. Met een overslagsluiting kan een item van boven tot onder worden opengemaakt. Hierdoor heb je geen gedoe meer met het kledingstuk over het hoofd van je kleintje heen krijgen, maar kun je simpelweg de overslag sluiten met zachte, gemakkelijke drukknoopjes. 

2. Drukknoopjes: voor een veilige en makkelijke sluiting

Drukknopen maken niet alleen het sluiten van kledingstukken zoals vestjes, jurkjes en shirtjes snel en gemakkelijk, maar zijn ook ideaal voor snelle luierwissels. De knoopjes zorgen daarnaast voor een veilige en stevige sluiting en dat kledingstukken op hun plaats blijven zitten. De Baby Basics Collectie van Noppies zit vol met slimme details zoals de drukknoopjes, die ervoor zorgen dat je kleintje comfortabel en veilig gekleed is.

3. Verstelbare elastische tailleband: voor bewegen en meegroeien

Je kleintje lijkt misschien wel met de minuut te groeien en voor je het weet moet je weer kleding aanschaffen in een nieuw maatje! Met broekjes met een elastische tailleband hoeft dit niet. Deze broekjes hebben namelijk een band met stretch die fijn zijn voor het spelen en bewegen van jouw baby én die het verstellen van een broekje in de lengte mogelijk maakt. Zo groeit dit kledingstuk dus gewoon mee met je kleine en blijft het ook nog eens goed op zijn plek zitten!

4. Omklapbare broekspijpen: voor verstelbare lengte en warme voetjes

Een ander handig detail van sommige babybroekjes zijn omklapbare broekspijpen. Deze broekspijpen hebben vaak ook lekker veel stretch, waardoor je baby vrijuit kan bewegen, maar het allerbeste aan deze broekspijpen: de onderkant is omklapbaar. Hierdoor kunnen ze veranderen in slofjes. Zo blijven de voetjes van jouw kleintje lekker warm. Ideaal als de temperatuur wat lager is. Is het wat warmer? Rol ze gewoon weer op! Ook gaan broekjes met omklapbare broekspijpen extra lang mee, omdat de lengte aan te passen is aan de groei van jouw baby.

5. Brede halslijn: voor comfort en gemak

Misschien herken je het zelf wel eens bij het aan- en uittrekken van een top: een nauwe halslijn, waardoor je je hoofd er nog net niet aftrekt. Vooral bij jouw kleintje wil je voorzicht omgaan met het gevoelige hoofdje en nekje. Daarom is een brede halslijn erg fijn om te hebben bij een shirtje, truitje of jurkje. Dit maakt het super gemakkelijk om kleding aan- en uit te trekken, versnel het aankleedproces en het zorgt ook voor meer comfort en bewegingsvrijheid bij jouw baby. Alle tops uit de Noppies Baby Basics Collectie hebben een fijne brede halslijn, die echt niet mag ontbreken bij de items voor jouw kleintje.

6. Binnenbeenknoopjes: voor een snelle (luier)wissel

Binnenbeenknoopjes zijn echt een handige toevoeging aan items zoals rompertjes en boxpakjes. Hierdoor gaat het verschonen van je kindje een stuk makkelijker en sneller. Deze drukknoopjes bevinden zich aan de binnenkant van het beengedeelte van een boxpakje. Hierdoor kun je beentjes van je kleintje zo uit het kledingstuk wippen en hoef je niet de hele outfit uit te trekken als je van luier wilt wisselen. Superhandig toch?

Terwijl je baby vrolijk zijn armpjes en beentjes in de lucht zwaait en misschien zelfs rollende bewegingen maakt, kan het aankleden soms een uitdaging zijn. Maar laat je niet gek maken! Elke outfit krijg je uiteindelijk wel aan, dus geniet vooral van een vrolijk momentje samen, bijvoorbeeld door liedjes te zingen tijdens het verschonen en tussendoor te knuffelen met je kleintje. Gelukkig maakt de Baby Basics Collectie van Noppies aankleden en verschonen een stuk makkelijker, door allerlei bovengenoemde slimme details in de babykleding. Ontdek en shop de collectie hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Noppies.