‘Dit zijn de favoriete speelgoedauto’s van mijn peuter’

14.08.2021 06:02
speelgoedauto peuter

Van speeltuinen en voorleesboeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete speelgoedauto’s van Mack, de driejarige zoon van online redacteur Malu.

Bestuurbare auto

Geef Mack een speelgoedauto en hij is uren zoet – helemaal als-ie ‘m zelf kan besturen met een afstandsbediening. Deze is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar dus heel gemakkelijk in beweging te krijgen door middel van twee knopjes. Fijn: de batterijen zijn inbegrepen.

In mijn winkelmandje

 

Mini raceauto’s

Waar we ook naartoe gaan, er moet altijd een auto mee. Deze miniwagentjes zijn niet alleen handig qua grootte (je stopt ze immers zo in je tas), je hebt altijd meer dan genoeg keuze als er eentje onder de bank rolt. 

Deze set wil ik hebben

 

Brandweerkazerne

Van de traktor tot de brandweer: Mack heeft zowat alle Vtech Toet Toet-auto’s in z’n collectie. En ja, dan kan een bijbehorende baan natuurlijk niet ontbreken. Deze kazerne maakt leuke geluidjes, is makkelijk te gebruiken en gemaakt van stevig (en duurzaam) materiaal. Trouwens: het voertuig Bas Brandweer krijg je er gratis bij. 

Hier wordt mijn kind blij van

 

Kiepwagen

Mijn ouders kochten tijdens de lockdown een kiepwagen voor Mack. Een schot in de roos, want hij speelt er nog steeds elke dag mee. Door het materiaal kan-ie fijn mee onder de douche en ook naar het strand hebben we ‘m al vaker meegenomen. 

Ja, deze wil ik

 

Racebaan

Oké, in feite is Mack hier nog te jong voor (op de doos staat vanaf 6 jaar), maar met een beetje hulp heb je de boel zo in elkaar en hoeft je kind alleen nog maar het autootje door het roterende startpunt te duwen. Mack fladdert van enthousiasme zodra de auto over de baan scheurt en hij kan er dan ook de hele dag naar kijken. Én het gaat lekker lang mee, want over een paar jaar vindt-ie de racebaan ongetwijfeld nog steeds leuk.

Koop de racebaan

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.