De 13 tools die elke moeder in haar keuken nodig heeft

15.02.2023 14:20

Als je moeder bent weet je goed hoe je energie kunt managen, zo met het gema’haaam op de achtergrond als je (peuter)puber roept om eten of wanneer je al de zoveelste luier verschoont. Sommige dingen heb je niet in de hand, want wij zijn de caretakers voor het lieve grut. Maar als het aankomt op handige hulpjes die jouw energie nog meer helpen besparen, zeggen we daar geen ‘nee’ tegen toch?

De volgende dertien keukentools zou elke moeder wel in haar keuken mogen hebben liggen.

Staafmixer

Van babyhapjes pureren tot het maken van soep en verse guacamole. Do we need to say more? Een staafmixer redt letterlijk levens in de keuken. We kunnen niet meer zonder.

                 Bosch MaxoMixx MS8CM6110 Main Image

Patatsnijder

De meeste kids, niet allemaal, eten het liefste elke dag frietjes. Met een klodder mayo en ketchup. Natuurlijk is dat eens in de zoveel tijd heerlijk, een vette hap van de snackbar. Maar wat nou als je ze thuis ook kunt verblijden met lekkere patatjes, homemade en nog eens ‘gezond’ ook? Aardappels schillen, door de patatsnijder jassen en in de oven ermee. Gegarandeerd smullen geblazen.

 

         Cosy&Trendy Frietsnijder RVS

Gootsteen schraper

Je kent het wel, al die etensrestje van de borden wassen voordat alles de vaatwasser in gaat. De helft belandt altijd in de gootsteen. Hoe irritant is dat? Precies. De uitvinding van de eeuw, zonder dat je er meteen hele gore handen van krijgt: een gootsteenschraper. Als je er eenmaal eentje hebt, snap je niet dat je ooit zonder leefde.

     Brabantia Sink Side Bordenschraper - Siliconen - Dark Grey

Rijstkoker

Eerlijk, wie kan er rijst koken zonder dat het papperig wordt of aanbrandt? Constant erbij blijven en roeren. We hebben wel iets beters te doen. Een rijstkoker doet die trick voor je. Enige dat je hoeft te doen, is: rijst afmeten en wassen (ja altijd wassen), water afmeten en water in de rijstkoker voegen, knop aanzetten en wachten maar tot-ie klaar is. Perfect gegaarde rijst zonder stress. Kan gewoon!

 

          Tefal Classic Zwart RK1028 - Rijstkoker

 

Handcitruspers

Citroenen of limoenen persen zonder dat er een pitje verdwijnt in je gerecht? Hoe simpel kan het zijn. Met een speciale handcitroenpers heb je daar geen last meer van. Gewoon persen, pitjes blijven waar ze horen en je kunt je citrusvrucht efficiënt leeg krijgen tot het laatste druppeltje.

Robuuste Kwaliteit Citroenpers RVS - Keizer RVS - Limoenpers - Handcitruspers - Citrusknijper - Handpers - Fruitpers      Limoenpers - Handcitruspers - Citrusknijper - Handpers - Fruitpers - Limoenknijper - RVS - Citroenpers

Spiraalsnijder

Leuk die courgette spaghetti of slierten wortel voor door een salade. Zie je jezelf al gaan met een kaasschaaf? Been there, done that. Tot de uitvinding van de eeuw: een spiraalsnijder, ook wel spiralizer die alles gewoon voor je doet. Enige dat je zelf doet is draaien. Ideaal!

Gefu Spirelli 2.0 spiraalsnijder / juliennesnijder           Gefu Spirelli 2.0 spiraalsnijder / juliennesnijder

 

Blender

Gezonde smoothiebowls maken, zodat die kleine bengels toch nog wat groenten en fruit binnenkrijgen. Stiekem dan wel, want we verklappen natuurlijk niet wat we erin gooien. Maar ook het maken van lekkere pastasaus vol groenten, deeg voor gezonde dadelballetjes en beslag voor bananenpannenkoeken is een fluitje van een cent met een blender.

 

     

Airfryer

We hadden het net al even over zelfgemaakte frietjes. Die kun je dus ook gewoon in je airfryer bakken. De airfryer is serieus je grootste vriend als het gaat om tijd besparen. Helemaal wanneer je er één hebt staan met twee vakken. Je kunt alles er in mikken wat je maar wilt: kip, groenten, frietjes. You name it, your airfryer will make it. 

 

Emerio dubbele airfryer 1   Emerio dubbele airfryer 2

Mandoline

Komkommer of ui inmaken lijkt je wel wat. Maar dan wil je wel even dikke plakjes natuurlijk. Of wat denk je van perfect gesneden julienne wortelreepjes? Met een mandoline flik je dit in een seconde. Lekker muziekje op de achtergrond en gaan! Warning, pas wel op voor je vingers. Of bestel er zo’n handig handschoentje bij voor de veiligheid.

 

Aanrecht organizer

Is een slingerende afwasborstel, spons en vaatdoek jou niet vreemd? Het liefst wil je de keuken een beetje ‘netjes’ houden. Een aanrecht of gootsteen-organizer doet het werk voor je. Of nou ja, je moet natuurlijk wel je los slingerend spul erin leggen. Maar dan heb je wel meteen een opgeruimd stukje aanrecht. En rust in de keuken is rust in je hoofd, right?

      Brabantia - Sink Side gootsteen organizer - Antraciet

Waterkoker met temperatuurregeling

Water koken met een waterkoker is een luxe. Maar wist je dat je ook waterkokers hebt waarbij je temperatuur kunt regelen? Sommige theeën vinden het in 100 graden gekookte water niet erg fijn. En wat denk je van het aanmaken van je babyvoeding voor je kleintje? De warmte van het water kun je prima regelen met zo’n slimme waterkoker.

KitchenAid Artisan Waterkoker Amandelwit product in gebruik         KitchenAid Artisan Waterkoker Amandelwit detail

Klein afvalbakje voor GFT

Loop je ook altijd de klooien met het gesneden afval van je groenten terwijl je kookt? Zet een klein afvalbakje naast je op het aanrecht waar je alvast je GFT afval in kunt verzamelen. Zo kun je je afval makkelijk scheiden en hoef je niet telkens naar je grote GFT bak te lopen buiten. Doe je niet aan GFT afval scheiden? Dan is zo’n afvalbakje alsnog een super hulp. Scheelt een hoop troep en gedoe.

Point-Virgule - Tafel afvalbakje aanrecht - Met deksel - Grote vulopening, beige, 3L                    Point-Virgule - Tafel afvalbakje aanrecht - Met deksel - Grote vulopening, beige, 3L

Glazen opbergbakjes

Food preppen, daar heb je misschien wel eens van gehoord. Het is slim koken met wat extra porties, die je of kunt invriezen of de volgende dag nog een keer eet voor lunch of avondeten. Scheelt tijd, heb je meer quality time met de kids, je partner of jezelf. Maar dan wil je wil fijne bakjes waar je dit in kunt bewaren. Natuurlijk zonder al die vervelende hormoonverstorende stoffen zoals BPA in plastic. Glazen bakjes zijn je duurzame oplossing. Sla er een paar in en you are good to go!

 

VMCA Glazen Vershoudbakjes Voor Vriezer Oven en Magnetron - 9 Bakjes      VMCA Glazen Vershoudbakjes Voor Vriezer Oven en Magnetron - 9 Bakjes

Heb jij al een aantal van deze handige tools in je keukencollectie?

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.