Blokken klaar? Bouwen maar! De leukste Duplo-sets op een rij

24.09.2021 13:04
leukste duplo sets

Met een kind in huis komt er vaak meer speelgoed (goedkope rotzooi) binnen dan je lief is. Veel ouders hekelen plastic en willen voornamelijk een met duurzaam hout gevulde speelgoedkist, maar… er zijn uitzonderingen. Duplo blijft decennia na decennia favoriet bij ouders, valt ook bij nagenoeg ieder kind in de smaak en kan van generatie op generatie doorgeven worden.

De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt er dan ook eigenlijk niet genoeg van hebben. Kek Mama zet de leukste Duplo-sets van dit moment voor je op een rij, zodat je voldoende inspiratie hebt voor de komende verjaardags-, sinterklaas- en kerstcadeaus.

 

1. Duplo ‘Pretpark’

Welk kind wordt er nou niet wild van het pretpark? Deze waanzinnige set van Duplo haalt dit feestelijke uitje naar je eigen woonkamer. Met een trein, reuzenrad, draaimolen, glijbanen, een eetgelegenheid en 7 personages kan er eindeloos worden gespeeld. En hadden we al gezegd dat er een van kleur veranderende ‘regenbooglamp’ bij de set hoort? Hebben!

– Vanaf 2 jaar
– Formaat 28x123x28cm (HxBxD)
– Accessoires zoals hotdogs, een ijsje, een camera, ballonnen, cupcakes, een bezem en een teddybeer

Wauw, deze waanzinnige set lijkt me een geweldig cadeau

 

2. Duplo ‘Stad Familie Camper-avonturen’

Campinglife op het vloerkleed: de ‘Kampeerset’ van Duplo is een té leuke speelset voor de allerkleinsten. Er zit een met bloemen bezaaide hippiebus in en eh… allerlei andere leuke accessoires die er eígenlijk niet toe doen, want hállo: een hippiebus. Steek het kampvuur aan, zet een pot thee en ga wolven vangen, een kanotochtje maken de omgeving fotograferen of een dutje doen in de tent.

– Vanaf 2 jaar
– 4 figuren: een man, een vrouw, een meisje en een jongen
– Tent van stof

Die bus! Deze set haal ik meteen in huis

 

Lees ook
Zó maak je LEGO-blokjes in een handomdraai schoon

 

3. Duplo ‘Goederentrein’

Een zelf rijdende trein is één van de tofste dingen die je een kind kunt geven. In de ‘Goederentrein’-set van Duplo vind je niet alleen die trein (met licht en geluid) en een berg rails, maar ook een station, grote kraan, boot en actiestenen. Plaats de 5 gekleurde actiestenen overal op de rails waar je wil, zodat de trein de instructies volgt, zoals toeteren, lampen aan of uit, tanken, van richting veranderen en stoppen. Inclusief 3 personages en een zeemeeuw.

– Vanaf 2 jaar
– Hoogte kraan: 35cm
– Goed te combineren met alle andere trein- en railssets van Duplo.

Deze set ga ik als een trein bestellen

 

4. Duplo ‘Batman Batcave’

De stoere ‘Batman Batcave’-set van Duplo is perfect voor alle kleine fans van superhelden. Laat The Joker uit de gevangenis ontsnappen en probeer ‘m samen met Batman en Robin weer achter de tralies te krijgen. Met een gave Batmobile, cel die open en dicht kan, en slijmschieter van The Joker.

– Vanaf 2 jaar
– Formaat Batcave: 14x22x9 (HxBxD), Batmobile: 12cm lang
– 3 personages: Batman, Robin en The Joker

Deze coole set wordt hier een dikke hit

 

5. Hubelino knikkerbaan

Oké, we spelen een klein beetje vals, want deze set is geen officiële Duplo-creatie. Wel is-ie ontzettend leuk en vermakelijk, én… volledig compatibel met Duplo. De Hubelino-stenen passen perfect op de originele bouwblokken, waardoor je eindeloos kunt combineren en uitbreiden. Maak de mooiste banen en laat de knikkers met een bloedgang naar beneden sjezen. Rollen maar!
– Vanaf 4 jaar
– 55-delig
– Inclusief 4 knikkers

Eens iets anders: deze knikkerbaan ga ik shoppen

 

Heb je een iets ouder kind te vermaken? Dit is de leukste LEGO voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!