Belly on trend: dít zijn de zwangerschapsmodetrends van nu

05.09.2021 22:46
zwangerschapskleding trends

Zwanger? Dan kom je er eigenlijk niet onderuit: je hebt nieuwe kleding nodig om je groeiende buik in te laten stralen. Bang om negen maanden als een grijze muis door het leven te moeten? Écht niet. Positiemode heeft een stoffig imago, maar tegenwoordig shop je zwangerschapskleding ook gewoon volgens de laatste modetrends.

Benieuwd naar de modetrends van herfst en winter 2021/2022? Wij dompelden ons er even helemaal in onder en gingen op zoek naar de hipste mama-items van nu.

 

Knalkleuren

Meestal domineren felle kleuren de zomerperiode, maar dit jaar trekken we de trend gewoon door naar het najaar. Na een sombere periode en een extreem natte, grauwe zomer kunnen we immers niet genoeg opbeurende looks gebruiken. Groen, roze, geel, blauw, oranje, rood; laat je buik er extra in opvallen. Deze herfst mag je echt helemaal los: felle, contrasterende kleuren met elkaar combineren, is een must. Roze en groen, rood en roze, blauw en paars: maak er een feestje van.


Van links naar rechts: Mamalicious, MLINUS, Liquorish

 

Lees ook
Vanaf wanneer draag je zwangerschapskleding?

 

Avondster

De avonden stelden de eerste helft van 2021 weinig voor. We bleven verplicht thuis en er waren geen feestjes of andere uitjes om je voor op te doffen. Gelukkig ziet de wereld er inmiddels al iets rooskleuriger uit. Het lockdowntenue kan eindelijk weer verruild worden voor iets met glans, glimmers en pailletten. We zijn klaar om te shinen als nooit tevoren – het liefst 24/7 – want nu het weer kan, moeten we er twee keer zo hard van genieten. Een avondjurk kan komend modeseizoen daarom ook gewoon overdag – geef het zwangerschapscompliment ‘je straalt’ dubbele betekenis.

Van links naar rechts: Flounce London, Little Mistress, ASOS Design

 

In de plooi

Pleat guilty! Komend seizoen mogen de plooirokken, -jurken en -blouses weer uit de kast. We smachten er naar weer stijlvol en vrouwelijk gekleed de deur uit te gaan, en nu ook meetings met collega’s weer steeds vaker binnen kantoormuren plaatsvinden, is het office chique wat de klok slaat.


Van links naar rechts: ASOS Design, Vero Moda, ASOS Design

 

Check, check, dubbelcheck

Ook ruiten zijn er komend seizoen in alle soorten en maten: van klassieke Schotse Tartan tot Brabants bont, van klein tot lekker oversized. Veelal te vinden in rokken en jurken van verschillende lengtes, maar ook met blouses (een houthakkershemd is helemaal hip) en broeken met ruiten zit je goed.


Van links naar rechts: Twisted Wunder, Vero Moda, ASOS Design

 

Liefde voor licht

Zwart is natuurlijk altijd goed, maar met wit is ook niks mis. En na donkere tijden kan het ons niet licht genoeg komend modeseizoen, dus wit op wit op wit is the way to go. Wie ton sur ton de deur uitgaat, doet het perfect: verschillende tinten wit combineren voor een stijlvol en chic voorkomen.


Van links naar rechts: In The StyleASOS Design, New Look

 

Briljante breisels

Iets waar iedere zwangere blij van gaat worden: breisels zijn een hit. Dus wikkel je in warme vesten en truien, de ultieme outfits om – opgekruld op de bank met een fijne serie – de negen maanden in uit te zitten. De breisels waarmee je echt on trend bent, zijn grof, funky en nét effe anders dan anders.


Van links naar rechts: Mamalicious, Mamalicious, Mamalicious

 

Lees ook
De fijnste zwangerschapsjeans op een rij

 

Pakkende prints

Over net effe anders gesproken, er mag wel meer anders komend modeseizoen. Met all-over prints zit je goed, helemaal als ze je ogen even extra doen knipperen. Het is bont met een hoofdletter B wat de klok slaat, het liefst met een psychedelisch tintje.


Van links naar rechts: Vero Moda, Queen Bee, Prenatal

 

Wel hip, maar niet ‘arm’ de deur uit? De leukste zwangerschapskleding shop je ook gewoon low budget.

 

Bron: Harper’s Bazaar, Vogue, Cosmopolitan, ELLE

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >