buitenspeeltuinen Nederland
Beeld: Unsplash

Je lijkt wel gek als je met mooi weer binnen blijft. Daarom hebben wij de leukste buitenspeeltuinen in Nederland voor je op een rij gezet. Kan je kind lol trappen, terwijl jij van de zon geniet.

Tip: door de coronamaatregelen zijn mogelijk nog niet alle speeltuinen of voorzieningen volledig toegankelijk. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Article continues after the ad

1. Megapret

Het leukste familiespeelpark van de Achterhoek. In een landelijke omgeving vind je een binnen- en buitengedeelte, geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Buitenpret bestaat uit een grote speeltuin (de grootste die je in de achterhoek kunt vinden) met een tractorbaan, airtrampoline, verkeerspark, shuttlebaan en diverse speeltoestellen.
Adres: de Stegge 23, Lievelde
 

2. Speelpark Klein Zwitserland

Dit is wel meer dan alleen een buitenspeeltuin, want je hebt er ook een waterspeelplaats, zintuigenpad en golfbaan.
Adres: Verlengde Trappistenweg 35, Tegelen
 

Lees ook
12x de leukste indoor speeltuinen >

 

3. Speelland Beekse Bergen

Van schommels tot trampolines: hier is je kind de hele dag zoet. Ook de waterattracties (en het enorme strand met zwemwater) zijn de moeite waard. 
Adres: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek
 

4. Plaswijckpark

Ontdek of je op een aap lijkt in de Apenspeeltuin of scheur op je hardst door de Verkeerstuin: hier vervelen kinderen zich nooit. Voor jong en oud zijn er de leukste speeltoestellen, dus neem gerust het hele gezin mee.
Adres: Ringdijk 20, Rotterdam
 

5. Speeltuin Zuiderkwartier

Speeltuin Zuiderkwartier ligt naast het centrum van Leiden en is een oergezellige speeltuin. Regelmatig worden de speeltoestellen vernieuwd en uitgebreid, dus er is altijd wel wat verrassends te beleven.
Adres: Anjelierstraat 5, Leiden
 

6. Maisdoolhof Speelboerderij

Hier is alles gericht op het leven op de boerderie. Rij op een tractor, scheur op de skelters en wie weet leer je nog wat bij over het boerenleven.
Adres: Westerkanaaldijk 7, Malden
 

7.  Adventure Park De RollyGolf

Adventure Park De Rollygolf biedt 5000 m2 plezier voor jong en oud. Je kunt de midgetgolfbaan op, je energie kwijt op de trampolines of laten zien hoe hard je kunt scheuren op het circuit in de minicars.
Adres: Duinweg 6, Noordwijk aan Zee
 

8. Paviljoen Appelbergen

Van speurtochten, schatzoeken tot een enorme buitenspeeltuin: Paviljoen Appelbergen organiseert de leukste activiteiten speciaal voor kinderen.
Adres: Hogehereweg 33, Glimmen
 

9. Linnaeushof

De grootste buitenspeeltuin van Europa. De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties zorgen ervoor dat je kinderen naar hartenlust kunnen klauteren en spelen: de perfecte locatie voor een dagje uit met het gezin, dus.
Adres: Glipperweg 4c, Heemstede
 

10. Oud Valkeveen

Dit speelpark ligt in een bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden en is een paradijs voor kinderen: er is een grote speelweide, een theater, een eigen strand aan het Gooimeer en voor jou voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur.
Adres: Oud Huizerweg 2, Naarden
 

11. Sybrandy's

Met meer dan 40 attracties en speeltoestellen weet je zeker dat jouw kind hier niet verveelt. Er zijn terrassen en picknicktafels en ook voor de kleinsten is er genoeg te doen.
Adres: Jan Schotanuswei 71, Oudemirdum
 

12. Sint Vitusholt

Een speeltuin met kleurrijke toestellen waar je blij van wordt. Goed om te weten: voor kinderen met een lichamelijke beperking zijn er aangepaste speeltoestellen.
Adres: Kastanjelaan 36, Winschoten
 

13. BillyBird

Dit park heeft een enorme binnen- en buitenspeeltuin, een kinderkermis, een verkeersspeeltuin, een achtbaan, parcours met touwen, klimberg, waterattractie en een theater. Ouders kunnen genieten aan het strandbad met Beach Bar en Party Eiland.
Adres: Zeelandsedijk 34A, Volkel
 

14. Binnenmaas

Glijden van de glijbanen, zwemmen, spelen in de speeltuin of dieren aaien op de kinderboerderij: dit recreatieoord heeft alles. Maar door attracties als elektrische bootjes, politiemotoren en skelters is alleen een bezoek aan de speeltuin al de moeite waard. Adres: Vrouwehuisjesweg 1, Mijnsheerenland
 

15. De Flierefluiter

Ook hier is het de hele dag fijn vertoeven. Er zijn glijbanen, schommels, een doolhof, kabelbaan, trampolines en voetbalvelden. En er lopen pony's waar kinderen een rit op kunnen maken.
Adres: Raarhoeksweg 49, Raalte 
 

16. Westerpret

Klimmen, glijden, trampoline springen, schommelen of quadrijden: in speeltuin Westerpret in Zoetermeer kunnen kinderen zich uren vermaken. Er is een apart gedeelte voor peuters en een grote speelbunker. Let op: laat je viervoeter thuis, want honden zijn hier niet toegestaan.
Adres: Heuvelweg 4, Zoetermeer
 

17. Het land van Jan Klaassen

Deze buitenspeeltuin vind je vlakbij Arnhem. Kinderen kunnen er een ritje maken in een kaboutertrein, struinen door een doolhof met lachspiegels en op de piratenboot voelen ze zich net echte piraten. Fijn: jij kunt lekker in de zon op het terras blijven zitten en daar is het toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. 
Adres: Gildeweg 6, Braamt
 

18. Speelpark Voorthuizen

Maak een rit in de trein, vlieg met een helikopter, spring op trampolines of speel met water en zand: in speelpark Voorthuizen kan het allemaal. Vanaf juli is het ook mogelijk om op avontuur te gaan in het Maisdoolhof. Vind jij de uitgang? Middenin het mais vind je een hoge uitkijktoren met glijbaan.
Adres: Bijschoterweg 2, Voorthuizen
 

19. De Speeldernis 

Een avontuurlijke speeltuin waar je kind met álles uit de natuur kan spelen. Er zijn bomen, bosjes, takken, riet, water en zand om zelf mee te bouwen, slepen en stroompjes te verleggen. En er is een kampvuurplaats en een tipi waar je kind iets lekkers kan maken.
Adres: Roel Langerakweg 25b, Rotterdam.
 

20. Speeltuin Amstelpark

Deze speeltuin is 365 dagen per jaar open. Je vindt er de leukste speeltoestellen, vanzelfsprekend staan er fijne picknickbanken maar je kan natuurlijk ook gewoon je kleedje uitslaan op het grasveld. Tip: maak gelijk een rondje door het Amstelpark - wel zo gezellig.
Adres: Amstelpark 18, Amsterdam.

 

Meer buitenspeeltuinen in Nederland vind je hier


 

Op zoek naar meer tips voor uitjes bij mooi weer?
Volg ons op Facebook en Instagram.