Yolanthe beantwoordt jullie meestgestelde vragen: ‘Of ik aan het daten ben…’

18.05.2024 13:49
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (8) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw en geeft ze antwoordt op jullie meest gestelde vragen.

Of ik aan het daten ben? Tja, het blijft toch echt de meest gestelde vraag in mijn Instagram dm. Tijd om een kijkje in mijn inbox te nemen. In dit column ga ik antwoord geven op jullie meest gestelde vragen. Ofja, bijna allemaal. Ik moet jullie namelijk wel teleurstellen. Mijn dateleven is iets wat ik nog wel privé houd…

Jij lijkt iemand die alles heeft. Heb jij nog dromen en wensen?
Mijn moeder zei vroeger altijd tegen mij: Je kan alles bereiken wat je wilt, zolang je maar gelooft in jezelf.’ Haar woorden heb ik altijd onthouden en opgevolgd. Wanneer kinderen uit mijn basisschoolklas vroegen wat mijn droom was, zei ik altijd dat ik mensen wilde inspireren om te geloven in zichzelf. Hoe onschuldig deze woorden toen ook uit mijn mond kwamen, zo tastbaar zijn ze uiteindelijk geworden. Met Cabau Lifestyle motiveren we duizenden vrouwen om te geloven in zichzelf en een lifestyle op te bouwen die hen in staat stelt gezond, gelukkig en in balans te zijn. Cabau Lifestyle bestaat nu 3,5 jaar en het is onwerkelijk om te zien hoe gigantisch het merk in zo’n korte tijd is gegroeid in de Benelux. Ik had nooit durven dromen dat het zo’n succes zou worden. Het is mijn droom op Cabau internationaal uit te breiden.”

Tegen wie kijk je op? Wie is jouw rolmodel?
Mijn moeder is mijn allergrootste voorbeeld. Ik ben zo veel bewondering voor haar. Zij voedde acht kinderen in haar eentje op, ondanks dat ze het niet breed had. We verhuisden naar Nederland, omdat ze geloofde in een betere toekomst voor ons. Mijn moeder had het niet breed, maar toch was ze altijd positief en haar creativiteit bracht ons veel. Van oude lakens maakten we verkleedkostuums en ongebruikte muren gebruiken we om op te schilderen. Ik hoop haar positieve en creatieve mindset mee te geven aan Xess.

Ben je gelukkiger in LA dan in Nederland?
Ik denk dat geluk niet per se is verbonden aan een plek, maar aan hoe je je voelt. Het leven dat je voor jezelf creëert, de mensen met wie je omgaat, de routines die je rust en regelmaat geven. Los Angeles geeft mij rust. Ik heb hier een fijn leven opgebouwd voor Xess en mij. Wij voelen ons hier fijn en positief. De mensen zijn heel positief en motiverend. Mensen zijn heel erg zichzelf en outgoing. Dat vind ik wel leuk. Niks is te gek. Wanneer je je even sad voelt, moet je eens door de stad lopen. Vreemde mensen praten tegen je en geven je complimenten over je outfit of lach. Dgeeft je toch een fijn gevoel.

Heb je wel eens te maken met de Moedermaffia?
‘Veel te pikant voor een moeder’ , ‘dit kan je echt niet meer dragen als moeder’ of ‘wat zal je kind wel niet denken?!’ Ja… de moedermaffia ken ik maar al te goed. Ik trek me me er niet zoveel van aan. Wat ‘vreemde’ mensen van mij vinden doet mij niet zo veel. Ik vind het belangrijk dat ik naar mijn eigen gevoel luister en doe waar ik me goed bij voel. Uiteindelijk doe je het in de ogen van anderen toch nooit goed. Ik vind het belangrijk dat ik Xess meegeef dat je je nooit moet laten beïnvloeden door de negatieve meningen van anderen en altijd naar je gevoel moet luisteren. Waarom zou ik me dan wel wat aantrekken van die meningen? Dat is pas het slechte voorbeeld.

Wat zoek jij in een man?
“Natuurlijk hoop ik de liefde weer te vinden. Liefde is het mooiste wat er is. Alleen ben ik er niet naar op zoek. Ik heb een fijn leven, fijne mensen om mij heen en dat maakt mijn leven compleet. Een nieuwe man moet hierin goed passen, anders hoeft het voor mij niet. Ik vind het belangrijk dat iemand zorgzaam, ambitieus en lief is. Iemand met wie ik alles kan delen, mij waardeert en respecteert om wie ik ben en lief is naar de mensen om mij heen. Samen ben je een team en versterk je elkaar. Dat vind ik de kracht van een relatie.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.