Yolanthe: ‘Ik vind het moeilijk om nieuwe mensen te vertrouwen’

16.09.2023 09:00
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (7) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw.

Loslaten. Soms moeten we loslaten om ruimte maken voor groei en geluk. Ik laat mensen makkelijk toe in mijn leven. Ik ervan houd om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe gesprekken te voeren en geïnspireerd te raken door anderen. Mijn echte inner circle van beste vrienden is klein, maar gaandeweg heb ik ook nieuwe mensen in mijn leven toegelaten. Toch heb ik ook mensen moeten loslaten.

Lees ook – ‘Eén keer raden wat Xess wil worden’ >

Loslaten is moeilijk, maar soms wel de beste beslissing. Ik ben als persoon best kwetsbaar. Ik moet erop vertrouwen dat wanneer ik mijn vrienden of vriendinnen iets vertel, dat niet wordt doorverteld en in de media beland.

Vertrouwen

In het verleden is dat wel gebeurd. Dan is het voor mij gelijk klaar. Daar ben ik heel standvastig in. Vertrouwen is namelijk de basis van een vriendschap voor mij. Toch heeft het verleden wel invloed op je doen en laten. Ik vind het lastig om nieuwe mensen te vertrouwen.

“Ik moet erop vertrouwen dat wanneer ik mijn vrienden of vriendinnen iets vertel, dat niet wordt doorverteld en in de media beland”

Ik heb meerdere malen meegemaakt dat nieuwe vriendinnen gingen stoken tussen mij en mijn jeugdvriendinnen of tussen mijn zussen en mij. Zo nam ik een keer een vriendin mee naar mijn huis op Ibiza. Mijn zussen en broers waren er ook. Nadat ik mijn vriendin had toegelaten in mijn familie, is er een ruzie ontstaan tussen haar en mijn zus. Dat ging er best heftig aan toe en natuurlijk koos ik voor mijn zus. De vriendschap was toen al heel snel bekoeld. Familie staat namelijk voor mij namelijk op één. Door zulke gebeurtenissen ben ik alleen maar meer dankbaar voor de diepe vriendschappen die ik heb. Want uiteindelijk is een goede vriendschap een cadeau aan je leven.