Sanne: ‘Met een hersenschudding en schedelbreukje sprong hij van het klimrek af’

13.04.2024 14:00
Laviesanne Sanne Akkerman Fotografie: Nine IJff

Sanne is bekend van haar sketchvideo’s op haar Instagramkanaal @laviesanne. Ze is moeder van James (9), Isé (6) en Amélie (1)

“Zaterdagmiddag. Ik plof net op de bank om rustig mijn koffie te drinken als ik mijn oudste jammerend de tuin in hoor komen. Eén voetbalschoen bungelt aan zijn fietsstuur. Ik spring op, mijn Pavlov-reactie ingeschakeld, en check gelijk of ik ergens bloed zie. ‘Wat is er gebeurd?’ informeer ik bezorgd. Met een van pijn vertrokken gezicht strompelt hij richting de bank. ‘Ik ging voetballen en schopte toen in plaats van tegen de bal tegen het hek. Auwauwauw, mam, het doet zo’n zeer’.

Niet zo slim

Op mijn vraag hoe het kan dat zijn voet van een enkele schop zo toegetakeld is, antwoordt hij dat ze met zijn allen op sokken speelden. ‘Dat is ook niet zo slim natuurlijk…’ pers ik eruit. Mijn man komt ondertussen met een icepack aangesneld en legt deze op zijn voet. Ik stel voor om eerst even bij te komen met een glas limonade en een koekje. ‘En als de zwelling over een uurtje niet minder is dan bellen we de dokter.’

Lees ook – Sanne is ineens voetbalmoeder >

Ritje huisartsenpost

Het wordt uiteindelijk inderdaad een ritje huisartsenpost, en na een korte check al gauw daarna ook een ritje ziekenhuis voor een röntgenfoto. De dokter ziet het gelijk. ‘Twee gebroken tenen,’ zegt ze, wijzend naar de verschoven kootjes op de foto. ‘Oh’. ‘Dan kan ik zeker deze week niet voetballen?’ vraagt James met een bezorgd gezicht. De dokter knikt instemmend en adviseert hem dringend om de komende drie weken helemaal rust te houden met zijn tenen. Ojee. Mijn zoon en rustig aan doen. Ik ken dat verhaal.

“Ojee, mijn zoon en rustig aan doen? Ik ken dat verhaal…”

Kriebels

De laatste keer dat hij rust moest houden was met zijn hersenschudding en schedelbreukje en toen
vond ‘ie het ook na vijf dagen alweer nodig om van een klimrek af te springen, met alle gevolgen van dien… Lees: spugen, spugen, spugen. Afijn, de dokter tapet zijn tenen stevig in met de melding dat de tape minimaal twee weken moet blijven zitten en dat mijn man of ik deze iedere drie dagen moeten vervangen. Brr, ik krijg de kriebels bij het idee alleen al dat ik hem dat moet aandoen. Maar goed, we hebben niet veel keus.

Als we even later in de auto zitten besluit ik dat ik me nu toch eindelijk maar eens op ga geven voor die EHBO-cursus die ik nou al zo lang voor me uitschuif. Met die avonturen en capriolen van mijn kinderen die ons ongetwijfeld nog te wachten staan kan een beetje extra kennis en vaardigheid op dit gebied geen kwaad…”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.