‘Swingen heeft ons huwelijk een enorme boost gegeven’

13.06.2021 14:02
topstory mama over seks swingen boost relatie Beeld: Shutterstock

Elke zondag vertelt een moeder aan Kek Mama over haar seksleven. Deze week: Het scheelde niet veel of hun seksleven was overleden, maar deze stellen wisten hem nog net op tijd nieuw leven in te blazen. En zie: de vonken spatten er weer vanaf.

Anniek (35), getrouwd met Leslie (34), moeder van een zoon (8) en dochter (4).

“Drie jaar geleden zijn mijn man en ik begonnen met swingen, als impuls voor onze relatie die op dat moment op een soort zijspoor was beland. Leslie en ik konden elkaar nog maar met moeite vinden. We deelden de zorg voor de kinderen en het huishouden, maar bewandelden elk een ander pad. Met als dieptepunt de verliefdheid van Leslie; hij kreeg gevoelens voor zijn collega.

Tijdens een borrel van zijn werk biechtte hij haar op hoe leuk hij haar vond en dat bleek wederzijds. Vervolgens legde hij het een paar weken met haar aan. Ze hadden geen seks, maar hebben wel gezoend en gesproken over een eventuele toekomst. Toen hij weer bij zijn positieven kwam, realiseerde hij zich wat hij op het spel had gezet: een fijn huwelijk en een goed leven met twee kinderen. De fling was over, de spanning voorbij, hij wilde weer verder met mij. Maar hij kon niet met een geheim leven en biechtte me (vlak voor kerst, godbetert) ‘the affair’ op.

Wraak

Wat volgde waren afschuwelijke weken. Ik liep jankend rond, werd boos, maakte hem verwijten en voelde me afgedankt. Leslie ging door het stof. Hij kroop ineen als ik hem voor vuil uitmaakte en accepteerde al mijn grillen; als ik hem maar zou vergeven. Ik was echt zijn ware. In bed gaf ik hem wekenlang piemelstraf. Daarna wilde ik niets liever dan wraak nemen. Hem de pijn laten voelen waar ik bijna dagelijks doorheen moest. Ik stelde hem een bezoek aan een parenclub voor, met als doel om een man te versieren met wie ik dan voor zijn ogen seks zou hebben. Ik fantaseerde er al weken over. Leslie vond het prima, als het mij maar weer gelukkig zou maken.

Parenclub

Uiteindelijk is het die eerste keer niet zover gekomen. We zijn wel naar de parenclub gegaan waar ik mijn ogen heb uitgekeken, me verlekkerde aan andere mannen en genoeg stekelopmerkingen maakte over hoe geil ik van die lekkere body’s werd. Maar we hebben niets gedaan. Het dreigen ermee bleek mij al genoeg voldoening te geven. Wel was dat bezoek de opmaat voor het leven dat we nu leiden, als swingers. Het opende ons de ogen.

We zijn na die avond goed gaan praten over andere relatievormen en grenzen. We kwamen tot de conclusie dat we allebei behoefte hadden aan meer spanning en seksuele vrijheid. We waren destijds al tien jaar getrouwd, wilden samen oud worden, maar ook eens seksen met een ander. We wilden graag samen ontdekken wat er mogelijk was op het gebied van incidentele partnerruil. We zijn voorzichtig begonnen met soft swinging (alleen samen seksen, in een club, met anderen als toeschouwers om ons heen), daarna naar softswap (wel zoenen en beffen, geen penetratie) en later full swap (de hele mikmak) met leuke koppels die we in de club ontmoetten.

Inmiddels zoeken we eens per twee maanden het avontuur op in een parenclub. Meestal op zaterdagavond, zodat we de kinderen makkelijk naar oma kunnen brengen. De hele voorpret is al te gek. Vooraf kopen we een nieuw lingeriesetje, de verplichte dresscode. Ik ga naar de kapper, zorg dat ik helemaal onthaard ben en mijn nagels gepedicuurd. Alsof ik echt op date ga.

‘Trek in een wijntje’

Of we seks hebben met anderen hangt af van de avond – of er leuke stellen zijn of niet. Onze regel is: we doen het alleen als we allebei akkoord zijn met de gekozen partners. Soms is er wel een klik tussen Leslie en een vrouw, maar niet tussen mij en de man. Dan gaat het feest niet door. Daar hebben we ons eigen codewoord voor. ‘Lieverd, ik heb trek in een wijntje’ is voldoende als signaal dat het een no-go is. Of we doen het dan met z’n drieën: ik ben namelijk ook niet vies van een trio met een vrouw erbij.

Lees ook
‘Een blowjobcursus deed wonderen voor mijn relatie’ >

Swingen

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: swingen heeft ons huwelijk een enorme boost gegeven. Na een avondje clubben zijn we weer smoorverliefd en kunnen we weken teren op onze ervaringen. We vinden het heerlijk die herinneringen te gebruiken tijdens onze eigen vrijpartijen.

Swingen zit in de taboesfeer. Het heeft een slechte naam, veel mensen zien het als een soft excuus voor vreemdgaan. Maar wij vinden het juist heel respectvol en liefdevol. Het heeft niets met ontrouw te maken. Wij noemen onszelf extreem monogaam. Les en ik ruilen weliswaar een avond van partner, maar ruilen elkaar niet zomaar in. Ik vrij alleen in clubs of op zogenaamde swingersavonden met andere mannen en in het bijzijn van Leslie. Soms liggen we in dezelfde ruimte, soms apart, maar altijd op gehoorafstand van elkaar.

We doen niets stiekem. Pas als je liegt, ga je in mijn ogen vreemd. Die behoefte hebben we allebei niet, want we geven elkaar de vrijheid seks met anderen te beleven. Het gaat ons ook puur en alleen om seks. Daarom vrijen we bijna nooit met dezelfde stellen, om het risico op verliefdheden te vermijden. Les en ik gunnen elkaar het genot. We zien het gewoon als een gezellig avondje uit met iets extra’s.”
Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Samen experimenteren of je collectie aanvullen? Dit zijn een aantal leuke speeltjes om mee te beginnen. Extra leuk: bij besteding vanaf 60 euro bij EasyToys krijg je met code KEKMAMA2022 10 euro korting. Geldig op het gehele assortiment.

Meer afleveringen van Mama over Seks? Elke zondag komt er een verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere verhalen.