‘Mijn zoon (6) is licht ontvlambaar als het op de liefde aankomt’

28.08.2021 11:12
Jannine Berkelaar

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (8) en zoon Mats (6).

Mijn lieve Mats is nogal licht ontvlambaar als het op de liefde aankomt. Waar nuchtere Elin zich er geen voorstelling van kan maken ooit verliefd te worden, heeft mijn kleine casanova al wat hartjes gebroken. In de klas krijgt hij vaak briefjes met ‘I love you’. Ik begrijp die meiden volkomen. Mats hoeft maar naar me te lachen en ik smelt als Franse kaas in de zon. Maar Mats kan dus ook behoorlijk onder de indruk raken van een ander.
 

Lees ook
Vakantie met kinderen is minder leuk: dít vinden jullie >

 

Verliefd

Zo ontmoette hij vorig jaar Liz op de camping in Frankrijk. Hij volgde haar de hele ochtend, maakte grapjes en probeerde met glijbaankunstjes indruk te maken. Blijkbaar zagen Liz’ ouders in Mats een kleine stalker, want na een poosje zwommen ze steeds weg met Mats’ nieuwe vlam en lieten hem beduusd achter.

Diezelfde middag zocht Mats Liz op bij haar tent. Het gezin ging net lunchen en vertelde Mats dat hij maar even moest wachten. Ik trof hem tien minuten later met een rood gezicht in de verzengende middagzon voor hun tent, terwijl Liz in de schaduw rustig haar baguette at. Mijn moederhart brak. Tegelijkertijd vond ik Mats het schattigste jongetje op aarde. Gelukkig vertrok deze familie al snel en maakte Mats in een mum van tijd nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, maar Liz bleef nog een tijd onderwerp van gesprek.

Inmiddels heeft mijn knapperd al maanden een vast vriendinnetje: Rosa. Ze spelen elke dag en zijn gek op elkaar. Zo noemen ze elkaar steevast ‘liefje’. Ik ben benieuwd hoe het de twee vergaat na de zomer. Valt mijn donjuan in katzwijm voor een nieuwe Liz?
 

Dit editorial staat in Kek Mama 10-2021.

 

Meer lezen?
Neem nu een abonnement op de #1 glossy voor moeders >