‘Er ontstond een halve vechtscheiding over de prijs van de te klein gekochte peuter-UGGs’

02.01.2023 13:47

Tessa Heinhuis (32) is moeder van Bodi en Daaf (3), getrouwd met Billy en editor-in-chief van Mama Magazine. Ze wonen in ’t Gooi.

Een houten slee. Knappe witte skipakken. Schattige UGGs en een beige muts. Wollen wanten en nog zestien sneeuwattributen die ik niet nodig had maar wel gezellig vond. Ik kocht me suf aan de hipste winteroutfits. Het ging mij niet gebeuren dat de eerste sneeuw van mijn tweeling ongemerkt aan ons voorbijging. Ik zag het romantische beeld van vallende vlokken al voor me. Sneeuw maakt alles rustiger, zachter, liever. Als gezin daar voor het eerst van genieten – och, wat een film.

“Ik zag het romantische beeld van vallende vlokken al voor me. Sneeuw maakt alles rustiger, zachter, liever”

Laat die vlokken maar vallen. Ik dagdroomde over hoe perfect mijn jongens door het witte pak zouden paraderen. Warme chocolademelk bij het skihutje op de hoek en papa en mama die al knuffelend met glühwein proostten. Lachend met alle kinderen uit de straat een sneeuwpop maken. En dan gooien we als het even kan nog wat sneeuwballen, om vervolgens rozig aan de erwtensoep te beginnen. Eindelijk werd het kouder en kouder… Die eerste echte winter, ha, het was zover. Daar waar ik alles voor had gekocht! Daar waar ik zo hoopvol op wachtte! Onze film!

Lees ook – Hoppa, op de ijzers! Dit zijn toffe schaatsuitjes >

Winterwonderland

Het ging, laten we zeggen, iets anders. Het werd gillen. Na een gevecht om driftige peuterbenen in onhandige witte onesies te wurmen, zat er toch weer een kakluier in. Nog een sok, hand erdoor, handschoenen aan, handschoenen weer uit, want mijn heren willen geen handschoenen. Ze trokken hun muts af en de UGGs bleken aan de kleine kant. Dan maar op niet-sneeuwbestendige gympen die na vier meter doorlekken.

Mijn zoons krijsten toen ik de voordeur opendeed en er een windvlaag met een gevoelstemperatuur van min elf naar binnen woei. Ik pakte hoopvol de kinderslee die influencers mij tipten op social media uit de schuur. Op social media zijn alle kinderen blij met de schnee. Ja, daar wel. Die van mij motten er niets van weten.

“Ik pakte hoopvol de kinderslee die influencers mij tipten op social media uit de schuur”

“Mamaaaaa”, smeekten Bodi en Daaf. Wat we toch in vredesnaam gingen doen. Of we niet ALSJEBLIEFT Paw Patrol onder een deken konden kijken. Mijn man keek me aan of ik gék was geworden met die dunne gympen in de vrieskou. Er ontstond een halve vechtscheiding over de prijs van de te klein gekochte peuter-UGGs.

Na zes minuten waren we weer binnen. Warme chocolademelk lustten Bodi en Daaf ook niet en mijn man ging voetbal kijken. Gelukkig is het bijna weer lente.

Dit artikel staat in het Kek Mama Winterboek 2022.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.