Hoppa, op de ijzers! Dit zijn toffe schaatsuitjes

04.12.2021 05:02
schaatsen uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Elfstedentocht? Je weet het maar nooit. Maar tot die tijd kun je oefenen op deze schaatsbanen. Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Schaatshart

Wie kent Thialf niet! Op deze schaatsbaan in Heereveen gingen veel Nederlandse schaatshelden je voor. Een plek waar je zelf een keer geschaatst moet hebben. Met de kinderen kun je hier vrij schaatsen met warme choco toe.

thialf.nl

 

3x ijs

Niet 1, niet 2. Triavium in Nijmegen heeft 3 ijsbanen. De ringbaan (lekker hard schaatsen), de funbaan (vrijheid blijheid) en de ijshockeybaan (pak die puck). En vergeet niet hallo te zeggen tegen mascotte Piwie de pinguïn.

triavium.nl

 

Muts op

Ook in Enschede komen de ijzers van pas. Bij IJsbaan Twente kan je alles doen wat je schaatshartje begeert. Lessen, kinderfeestjes, zelf schaatsen én natuurlijk warme choco drinken in het Schaatscafé. Tip: check het programma. Er zijn regelmatig leuke kindermiddagen.

ijsbaan-twente.nl

 

Lees ook

Zo leer je je kind schaatsen >

 

Altijd ijs

Of er weer natuurijs komt weten we niet. Maar op IJsbaan de Westfries in Hoorn ligt er zeker weten ijs voor je klaar deze winter. Perfect om pirouettes te oefenen, een schaatsfeestje te vieren of je dansmoves te showen tijdens de Frozen Friday disco.

optisport.nl/westfries

 

Gekleurd ijs

Yes, de Schaatsbaan Rotterdam komt weer terug in 2021. Altijd een favoriet door de overdekte 400-meterbaan met regenboogkleuren. Dat geeft het schaatsen een bijzonder sfeertje. Kom je met beginnende schaatsertjes? Dan kun je veilig oefenen op de funbaan.

schaatsbaanrotterdam.nl

 

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.