5 x de fijnste beautyproducten voor in en na de zon, volgens een moeder

10.05.2024 06:00

Sesanne woont samen in Bussum met haar vriend, drie kids en hond Bobby. Als bijna veertigjarige moeder is ze altijd opzoek naar manieren om haar jonge look niet kwijt te raken. Wat zijn de natural beauty geheimen in het plastic fantastic Gooi? To botox or not… Dat is de vraag!

“Vroeger, in mijn jongere jaren, zou je me bijna betrappen terwijl ik met een fles olijfolie probeerde de perfecte teint te krijgen. Maar oh, hoe de tijden veranderen. Vandaag de dag is SPF 30 niet meer weg te denken uit mijn dagcrème, en zit er standaard een pocketformaat tube in elke tas voor on-the-go touch-ups. Het is niet alleen voor mijn eigen gemak, maar zorgt er ook voor dat de kids altijd goed beschermd zijn. Natuurlijk deel ik graag een paar van mijn favorieten met jullie: voor tijdens het zonnen, na het zonnen of een fake tan:

Anthelios UVMUNE 400 van La Roche-Posay

Een onzichtbare fluïde met SPF50+ die heerlijk parfumvrij is, dus ook perfect voor de gevoelige kinderhuid. Bovendien is deze crème pocketformaat, ideaal om in je tas te stoppen voor een dagje dansen op een festival. Niet geheel onbelangrijk: hij superbestendig tegen zand, zweet en water.

Lees ook – We smeren onze kids in met zonnebrand, maar vergeten onszelf, blijkt uit onderzoek

Vinosun Protect van Caudalie

Al lang voordat het merk Caudalie in Nederland verkrijgbaar was, kocht ik het jaarlijks bij de apotheek in Frankrijk. Van zonnebrandcrème krijg ik namelijk geen pukkels, wat altijd mooi meegenomen is. De nieuwe stick is handig, want geen geknoei met crème op kleding of in de ogen, en zelfs de kids vinden het bijna leuk om zich ermee in te smeren.

IDROATTIVA+ BB Cream van Collistar

Een dagelijkse favoriet is de BB cream uit de IDROACTTIVA+ lijn van Collistar. Met een vleugje kleur en natuurlijk SPF 30 voor bescherming. De crème is ook nog eens heerlijk hydraterend en zorgt voor een stralende en egale huid.

Lees ook – Beautytips om je jonge look niet te verliezen, namens Sesanne

Aftersun Lotion van Tenue de Soleil

Bram, mijn zoon, heeft altijd al last gehad van de zon en draagt vrijwel altijd de uv-zwemkleding van Tenue de Soleil. Inmiddels paraderen al mijn kids erin. Ik zweer dan ook bij de zonnebrand van Tenue de Soleil, maar sinds kort ben ik ook fan van hun nieuwe aftersun lotion, die gemakkelijk uitsmeert en verkoelend werkt.

Face Serum Zelfbruiner van Roquebrun

Dit vond ik wel even een dingetje. Ik krijg toch altijd de kriebels van een zelfbruiner, niet alleen vanwege de potentiële vlekken, maar ook kreeg ik vaak last van pukkels. Twee dingen die ik liever niet heb. Maar de dames van Roquebrun wisten mij te overtuigen. Geen vlekken of pukkels, maar een fijn gebronsde gloed zonder ook maar een zonnestraal gezien te hebben. Trouwens ook perfect voor de make-up-loze dagen.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

In samenwerking met Kek Mama