Beautytips om je jonge look niet te verliezen, namens een moeder

13.02.2024 19:05

Sesanne woont samen in Bussum met haar vriend, drie kids en hond Bobby. Als bijna veertigjarige moeder is ze altijd opzoek naar manieren om haar jonge look niet kwijt te raken. Wat zijn de natural beauty geheimen in het plastic fantastic Gooi? To botox or not… Dat is de vraag!

“Dit jaar word ik 40! The big 4-0 zoals iedereen het wel noemt. Of ik ertegenop zie? Niet echt, maar het is toch wel een dingetje. Qua kinderen en man zit het wel snor, de uitdaging zit hem vooral in het verouderingsproces qua lichaam en gezicht, merk ik. Nou ja, als ik foto’s van mezelf terugkijk is er eigenlijk sprake van twee gezichten: één pre en één post kinderen. Het is daarom sinds de geboorte van Max een sport om de beste middeltjes en behandelingen te vinden om toch die jonge en frisse uitstraling te behouden.

Wat moeders nodig hebben

Naast de tweemaandelijkse gezichtsbehandelingen en bindweefselmassages test ik de laatste jaren steeds meer producten thuis. Als moeder zit er in het vrij strakke ochtendritueel niet de ruimte om een 12-stappenplan af te werken. Vandaar voor jullie de zoektocht naar dé producten die iedere vrouw wilt hebben. We trappen af met wat mompower en een shout-out naar vrouwelijke oprichters van beauty- en verzorgingsmerken die precies weten wat moeders nodig hebben:

1. Anouk Geurts – ANG Skincare

Anouk is oprichter van ANG Skincare en een van de leading ladies in Nederland op het gebied van eco-luxury skincare. Haar motto is dan ook: self-care, but not selfish. Al haar producten zijn de moeite waard om te proberen, maar met stip op nummer één staat voor mij de Collageen boost. Ik leef al bijna zeven jaar niet meer zonder. Daarnaast zijn de Lift Up Eye Masks voor je ogen onmisbaar: donkere kringen en wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

2. Josefin Landgård & Stina Lönnkvist – Mantle

Mantle is een vrij nieuw onderdeel van mijn routine, maar ik was direct fan toen ik hoorde hoe dit merk is ontstaan. Een moeder met een hectisch leven was op zoek naar producten die het natuurlijke verouderingsproces respecteren en formules bieden die de huid verbeteren én de fijne lijnen verzachten. En niet geheel onbelangrijk: zonder dat er tig moeilijke stappen voor nodig waren. Neem The Dream Mask, een masker dat je in de avond voor het slapen opdoet waarna je stralend wakker wordt. Een droom voor elke moeder! Insiders tip: ze hebben ook een hele lijn speciaal voor down under.

Wil je ook weten: dit zijn de beauty hacks van Yolanthe

3. Dr. Jetske Ultee – Dr. Jetske Ultee Skincare

Dr. Jetske Ultee is zo’n vrouw die zichzelf heeft bewezen met al haar kennis over de huid. Wie kent haar concealer en bronzer niet? Deze producten maken korte metten met wallen en geven je een sun kissed look. Zo trotseer jij het schoolplein of meeting-room zelfs na de kortste, meest slapeloze nacht.

4. Andrea Elisabeth Rudolph – Rudolph Care

Rudolph Care ontstond toen Andrea in verwachting was van haar eerste kind. Het Deense merk staat bekend om natuurlijke ingrediënten, zonder schadelijke toevoegingen. Het hoofdingrediënt is de açaibes: een superbes met het vermogen om je een stralende huid te geven waar iedere moeder, na het zoveelste sprongetje, van droomt. Ikzelf ben helemaal in de ban van de Açai Facial Oil en Time to Glow Peeling Mask.

5. Marjolein Leenarts – Drs Leenarts

Ik leerde Marjolein kennen toen onze oudste zoon Max net geboren was. Een gedreven vrouw én moeder met een missie: een fijne verzorgingslijn voor de hele familie creëren. Van billencrème voor baby’s, tot zonnebrand voor het hele gezin en een gezichtscrème voor man en vrouw. In al mijn tassen vind je in ieder geval minstens één lippencrème van dit fijne merk.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.