Zo gaat de rit snel voorbij: 7x de leukste autospelletjes voor op vakantie

29.07.2020 09:52
leukste autospelletjes vakantie Beeld: Shutterstock

Je kind zoet houden als je naar Frankrijk of Italië rijdt? Koop één van deze leuke autospelletjes en je hoort onderweg nooit meer ‘Mama, hoe lang nog?’

Checkers

Voor dammen (wat Checkers eigenlijk is) heb je een groot bord nodig – maar niet bij deze compacte reisvariant. Vouw het doosje open tussen de stoelen in en spelen maar.

Je koopt het spel hier.

 

Bingo

Streep aan op je bingokaart wat je onderweg allemaal voorbij ziet komen – van vrachtwagens tot vliegtuigen en hijskranen – en kijk wie het eerst ‘Bingo!’ roept.

Een leuk spelletje dat amper plek inneemt en de fiches zijn magnetisch, dus ze vliegen niet de hele auto door.

Je koopt het spel hier.

 

Vier op een rij

Oké, bij dit spelletjes is de kans een stuk groter dat de fiches op de grond rollen. Toch mag deze klassieker niet in dit rijtje ontbreken.

Je koopt het bekende spelletje hier.

 

Krokodil

Deze groene engerd past perfect op het tafeltje tussen de beide achterstoelen of anders gewoon op schoot. Druk om en om een tand van de krokodil naar beneden: is het een zere tand en bijt-ie, of heb je geluk? Gegiechel gerandeerd.

Je koopt de krokodil hier.

 

Spelletjesboek

Achter elkaar allerlei verschillende spelletjes spelen? Dat doe je met dit boek, waar vijftig kaarten in zitten met allerlei uitdagingen. Gebarenspelletjes, rijmspelletjes, geheugenspelletjes of spelletjes waarbij je met nummerplaten moet werken: met dit boek heb je geen kind meer aan je eh… kind.

Je koopt het boek hier.

 

Tic Tac Toe

Drie op een rij, boter kaas en eieren of Tic Tac Toe: hoe je het ook noemt, het spelletje is hetzelfde. Deze reisvariant gaat zó mee in de tas en voorkomt verveling.

Je koopt ‘m hier.

 

Pim Pam Pet

Lukt het om met één letter van het alfabet een hoofdstad, dier, werelddeel of beroep te bedenken? Win zoveel mogelijk kaartjes door het snelst te roepen.

De kaartjes stop je in het handige opberglaatje dat bij deze reiseditie zit.

Je koopt het spel hier.

 

 

Lees ook: Zo voorkom je gezeur op de achterbank >