Zet ze maar in je agenda: de leukste uitjes in de herfstvakantie

15.10.2021 13:38
uitjes herfstvakantie 2021

Het is dan misschien niet de warmste tijd van het jaar, de herfst is hét ideale seizoen om de deur uit te gaan. Dus hup, haal die kaplaarzen van zolder en bekijk deze leuke uitjes in de herfstvakantie.

Cinekid Festival

Hét Film-, Televisie- en Mediafestival voor de jeugd van Nederland. Kinderen kunnen hier onder andere danslessen volgen, zelf een filmpje maken, een kijkje nemen achter de schermen bij Misfit: de serie én de nieuwste films en series bekijken. Waar? In Amsterdam en in ruim 35 filmtheaters door heel Nederland. Bekijk hier de exacte locaties.

 

Kabouterpad volgen

Door heel Nederland vind je de leukste kabouterpaden, wandelroutes door mooie natuurgebieden met langs de hele route kabouters om naar te zoeken. Soms met als kabouters vermomde paaltjes, soms met echte tuinkabouters, zoals op de Maashorst bij het Brabantse Nistelrode. Een fantastische speurtocht voor kids – van jong tot oud.

 

Week van het Landschap

Van 16 t/m 31 oktober wordt door heel Nederland de Week van het Landschap gevierd: zestien dagen bomvol activiteiten voor jong en oud. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door excursies, wandel-, vaar- en fietstochten, workshops en themadagen te organiseren. Geef je op voor een kookworkshop, struin over de streekmarkt of kom naar de paddenstoelendag. Ga met boswachter op pad of trek er zelf op uit met een wandel- of fietsroute. Hier zie je wat er bij jou in de buurt te doen is.

 

Lees ook
‘Met dit buitenspeelgoed speelt mijn kind (3) het liefst’ >

 

Klimmen door de duinen

Om lekker te stoeien in het zand hoef je niet per se naar de Nederlandse kust. Ooit gedacht aan een klimduin? Even zwoegen en daarna lekker naar beneden rollen. Dat je daarna onder het zand zit, mag de pret niet drukken.

 

Nick jr. Herfstbios

Zit je tijdens een regenachtige dag liever binnen? Tijdens de Nick jr. Herfstbios van Pathé ziet je kind de nieuwste afleveringen van Blaze, Blues Clues & You en Paw Patrol op het grote scherm. 

 

Op museumjacht

In de herfstvakantie wordt een bezoekje aan het museum nóg leuker, want tijdens de Museumkidsweek (16 tot en met 23 oktober) organiseren veel musea door het hele land extra activiteiten. Zo ontmoet je in het Hunebedcentrum in Drenthe mensen uit de prehistorie, kan je bij Kasteel Rosendael meedoen aan de prinsen- en prinsessencursus en maak je in het Zaanse Museum in Zaandam je eigen chocoladewikkel.

En wat dacht je van de nieuwe (en tijdelijke) tentoonstelling in Artis; Micropia ‘Een betere wereld begint bij microben’Van 4 t/m 31 oktober leer je hier op een interactieve manier alles over de slimme oplossingen van microben, en hoe zij onze toekomst kunnen verbeteren. Van gezonder voedsel en groene biobrandstoffen, tot circulaire materialen, schoon drinkwater en minder afval. Helemaal bijzonder: ARTIS-Micropia is ’s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt.

Hier vind je meer populaire musea voor kinderen.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >