Woon je in (de buurt van) Zeeland? Dit is er te doen in de herfstvakantie

08.10.2019 12:57
herfstvakantie-zeeland-kinderen

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust…krijg je niet alleen zin in mosselfeesten, maar ook in het vieren van een onvergetelijke herfstvakantie met je kind. Helemaal als je onderstaande tips ziet.

Uitwaaien op het strand

Natuurlijk is het strand niet alleen fijn in de zomer. Denk: lekker uitwaaien met na afloop een warme chocolademelk en je kind slaapt ’s avonds als een blok. En zeg nou zelf, hoe fijn is het om je dag te beginnen met de frisse geur van de zee? Van Domburg en Renesse tot Vlissingen of Cadzand: in Zeeland heb je meer dan genoeg keus, maar een van de mooiste plekken aan de kust is de vuurtoren Noorderhoofd in Westkapelle. Het wijdse uitzicht op zee in combinatie met deze toren geven je een ultiem vakantiegevoel. Neem een schepje, emmer of vlieger mee en laat je kind ravotten terwijl jij geniet van de omgeving.

 

Week van het Landschap

Van 12 t/m 27 oktober wordt door heel Nederland de Week van het Landschap gevierd: zestien dagen bomvol activiteiten voor jong en oud. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door excursies, wandel-, vaar- en fietstochten, workshops en themadagen te organiseren. Hier zie je wat er in (de buurt van) Zeeland te doen is.

 

Lees ook
Deze strandtenten zijn het hele jaar open >

 

Cinekid Festival

Hét Film-, Televisie- en Mediafestival voor de jeugd in de herfstvakantie. In de Houten Kaap in Ouddorp is er de hele maand oktober op woensdagmiddag en in het weekend Cinekid on Tour: leuke kinderfilms die speciaal geselecteerd zijn voor het jaarlijkse evenement. En, nog leuker, rondom de films zijn er leuke (knutsel)activiteiten. 

 

Neeltje Jans

Wie Zeeland zegt, zegt De Deltawerken. Een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans is dan ook zeker leuk op je herfstlijst. Hier leert je kind alles over het systeem van dammen en waterkeringen, dat ons land moet beschermen tegen hoog water van zee. Ook zijn er shows van zeeleeuwen en -honden, sta je in het grootste aquarium van Zeeland oog in oog met de grootste haaien en ’s zomers ga je van een enorme waterglijbaan.

 

Struisvogelboerderij

Van struisvogelkuikens tot aan grote broedvogels, broedmachines, eieren, leer en vlees: op Struisvogelboerderij Monnikenwerve in Zeeland leer je echt alles over deze beesten. Na de rondleiding kun je terecht voor koffie en cake – natuurlijk gebakken met struisvogeleieren. Elk weekend zijn er vier rondleidingen per dag. Reserveren is niet nodig, ze gaan altijd door. 

 

Terra Maris

In Terra Maris, het museum voor natuur en landschap, is er in de herfstvakantie enorm veel te doen. Bij-kletsen met de imker, kinderworkshops en een herfstwandeling: je hebt aan één vakantie niet genoeg.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >