Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Of het voorjaar nou stralend is of tegenvalt met wat plensbuien, een dagje naar het strand is altijd lekker. Laarzen aan en uitwaaien maar. Extra fijn: veel strandtenten zijn het hele jaar open. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. San Blas - Bloemendaal

San Blas is een eilandengroep aan de Caribische kust en telt maar liefst 365 eilanden. Volgens de lokale bewoners is er één eiland voor iedere dag van het jaar. Dat gevoel wilden eigenaren Frank en Martine naar Nederland halen. En dat is ze gelukt, want bij San Blas in Bloemendaal krijg je dat buitengevoel het hele jaar door.

Article continues after the ad

 

2. De Waterreus - Scheveningen

Strandpaviljoen De Waterreus in Scheveningen is uitgeroepen tot Strandtent van het Jaar 2016. Terecht: het is er hartstikke gezellig en het eten smaakt verrukkelijk. Heerlijke stek om op een koude winterdag neer te strijken voor warme chocolademelk.

 

3. Blu Beach - Noordwijk

Blu Beach is een wat chiquere strandtent in Noordwijk. Het terras staat vol met fijne loungebanken waarop je lekker neer kunt ploffen. Ook leuk om te weten: Blu Beach bestaat 5 jaar en viert dat met een speciaal driegangen menu dat je zelf kunt samenstellen.

 

4. Thalassa - Zandvoort aan Zee

Voor een lekker visje kun je terecht bij strandtent Thalassa in Zandvoort aan Zee. En hoe: de vis wordt 's nachts gevangen, 's ochtends aan land gebracht en ligt 's middags op je bord. Heerlijke stek met prachtig uitzicht over de zee.

 

5. Tijn Akersloot - Zandvoort

'Van zwembroek tot winterjas', zoals ze zelf zeggen. Ook Tijn Akersloot in Zandvoort is het hele jaar open. Het paviljoen is prachtig, je kunt er surfen of andere watersporten beoefenen en in het restaurant eet je pizza's uit de houtoven.

 

Lees ook:
12x lekker naar het strand met deze strandspullen >

 

6. Strand Café DOK - Renesse

 Strand Café DOK is gevestigd in het centrumgebouw van Strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse. Er is een uitgebreid kindermenu, een buitenspeeltuin met allerlei bootjes en een binnenspeeltuin in de vorm van strandhuisjes.

 

7. Timboektoe - IJmuiden

Cheesecake, worteltaart, ijsjes, kids mac and cheese of gewoon een lekker portie bitterballen: bij strandpaviljoen Timboektoe vind je het allemaal op de menukaart. Ook keuze uit vegetarische of vegan gerechten. Deze strandtent is ook het hele jaar door geopend en vind je in Velsen-Noord, vlakbij IJmuiden. Leuk: als je geluk hebt, zie je de indrukwekkende cruiseschepen voorbij varen.

 

8. Winter Lodge - Noordwijk

Of je nou een kop koffie wil, een lekkere lunch, borrelhap of zin hebt in een uitgebreid diner: bij de Winter Lodge kun je de hele dag (van 08.30 tot 0.00) terecht. En dat het hele jaar door. Neem alleen niet je viervoeter mee, want die is in het restaurant niet toegestaan (wel buiten op het terras).

 

9. Club Zand - Castricum aan Zee

Met heerlijke loungebanken is dit een ideale plek om te relaxen. Voetjes in het zand, drankje erbij, need we say more? Oh ja, op vrijdagavond is het standaard Friday Braaiday. Overgewaaid uit Afrika: live muziek van DJ's en singer/songwriters waarop je heerlijk kunt dansen. Kom maar op met dat feestje. 

 

10. Brooklyn Beach - Zeeland

Ga je een dagje naar Zeeland met het gezin, dan kan je bij Brooklyn Beach lekker relaxen en genieten van verrukkelijke mossels en andere vis. Is je kind niet zo'n fijnproever, dan staan er ook pannenkoeken en burgers op de kaart. Al rennen zij waarschijnlijk zó het strand op vanaf het terras en heb je geen kind meer aan ze. In de zomer is er op donderdag live cooking (voor kinderen een gereduceerd tarief) en eet je vlees en vis van de barbecue die ter plekke door de kok wordt klaargemaakt. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >